Fenkoli tuo siikakeittoon miellyttävän aromin. Lisää kalapalat keittoon vasta kypsennyksen loppuvaiheessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
30 min
Helppo
Helppo siikakeitto
Ainesosat
1 1/2
l
vettä
2
isoa, nahatonta siikafileetä
4
isoa, kiinteää perunaa
2
porkkanaa
2
pieni fenkoli
1
sipuli
3
tillinvartta
3
maustepippuria
3
kalaliemikuutiota
3
laakerinlehteä
1/2
sitruunan mehu
ripaus
suolaa
tuoretta tilliä
Vaiheet
- Laita vesi kiehumaan. Kuori ja pilko kasvikset. Fenkolit kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi. Lisää kasvikset, tillinvarret, maustepippurit, liemikuutiot ja laakerinlehdet kattilaan kiehuvaan veteen. Keitä kasvikset lähes kypsiksi.
- Pilko siikafileet paloiksi ja anna kypsyä hiljaa poreilevassa liemessä noin 5 minuuttia.
- Sekoita lopuksi joukkoon sitruunan mehu ja suolaa tarvittaessa. Silppua päälle tilliä.