
Smetananokare viimeistelee muhevan kalasopan makumaailman.
Kalakeitto venäläisittäin
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kala tarvittaessa sulamaan.
- Kuori ja raasta selleri ja porkkanat. Halkaise ja puhdista purjo. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna rasva isossa kattilassa ja lisää juurekset ja purjo. Lisää vesi, liemikuutio, hienonnettu valkosipuli, laakerinlehti, timjami ja tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
- Paloittele (kohmeinen) kala suurehkoiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Suikaloi herkkukurkku ja lisää se ja sitruunan mehu keittoon. Keitä, kunnes kala on kypsää eli 10-15 minuuttia.
- Mausta keitto suolalla ja tarjoa smetanan kanssa.