Sahrami maustaa ja kaunistaa lohikeiton.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 minuuttia
Keskivaikea
Täyteläinen lohikeitto
Ainesosat
500
g
lohifileetä
1
kpl
sipulia
1
kpl
purjoa
1
kpl
fenkoli
1/2
g
sahramia
2
rkl
voita
1
l
vettä
4
rkl
hummerifondia
2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
kuohukermaa
tai
2
kpl
kalaliemikuutioita
200
g
isoja katkarapuja
200
g
äyriäissekoitus-pakastetta
1
dl
tillisilppua
Vaiheet
- Leikkaa nahaton lohi reiluiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi purjo ja fenkoli,josta kanta on poistettu. Kuumenna voi isossa kattilassa tai padassa. Lisää sahrami ja kuullota kasviksia muutama minuutti.
- Lisää vesi, fondi ja viini. Hauduta keittoa 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja ripaus valkopippuria. Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehumapisteeseen.
- Lisää lohipalat, katkaravut, äyriäiset sekä tillisilppu. Kuumenna keitto uudelleen ja anna kalojen kypsyä muutama minuutti. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.