Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Keitot
Gluteeniton
8:00 | 7.8.2017

Meksikolainen lohikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tacomaustepussi lohikeittoon? Voi kuulostaa oudolta, mutta kokeilu kannattaa. Avokadon ja korianterin kanssa meksikolaisista mausteista syntyy erilainen ja ihastuttava lohisoppa. Tarjoa lisukkeena vielä tortillasipsejä, ja menestys on taattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 min
Helppo

Meksikolainen lohikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
lohifileetä
1
ps
tortilla- tai tacomausteseosta
3
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
salottisipulia
1
miedohko chilipalko
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
l
kasvislientä
Lisäksi
tortillasipsejä (ks. ohje alhaalla)
1-2
limettiä
1
punasipuli
1
avokado
1/2
ruukkua
korianteria

Vaiheet

  1. Poista lohesta nahka. Kuutioi lohi. Pyörittele palat mausteseoksessa ja kuullota niihin kaunis väri öljyssä kattilassa.
  2. Ota kalat hetkeksi pois kattilasta. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipulit. Lisää ne kattilaan ja kuullota sekoitellen 3 minuuttia. Hienonna chili. Lisää se ja kirsikkatomaatit liemineen sekä kasvisliemi kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista alhaisella lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. (Tee sillä aikaa tortillasipsit, ks. ohje alla.)
  3. Lisää lohipalat keittoon ja anna niiden lämmetä.
  4. Lohko limetti. Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuori ja kuutioi avokado. Hienonna korianteri. Tarjoa tortillasipsien kanssa keiton lisukkeena.

Rapeat tortillasipsit

Ainesosat

2
maissitortillaa
2
tl
rypsiöljyä
1/4
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa tortillat suikaleiksi. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista paloja uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeammiksi. Tarkkaile paloja paistamisen aikana. Tarjoa keiton kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
lohikeitto
meksikolainen lohikeitto
gluteeniton deli
päivän katiska

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini