Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3407 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tacomaustepussi lohikeittoon? Voi kuulostaa oudolta, mutta kokeilu kannattaa. Avokadon ja korianterin kanssa meksikolaisista mausteista syntyy erilainen ja ihastuttava lohisoppa. Tarjoa lisukkeena vielä tortillasipsejä, ja menestys on taattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen lohikeitto

Ainekset

400
g
lohifileetä
1
ps
tortilla- tai tacomausteseosta
3
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
salottisipulia
1
miedohko chilipalko
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
l
kasvislientä
Lisäksi
tortillasipsejä (ks. ohje alhaalla)
1-2
limettiä
1
punasipuli
1
avokado
1/2
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka. Kuutioi lohi. Pyörittele palat mausteseoksessa ja kuullota niihin kaunis väri öljyssä kattilassa.
  2. Ota kalat hetkeksi pois kattilasta. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipulit. Lisää ne kattilaan ja kuullota sekoitellen 3 minuuttia. Hienonna chili. Lisää se ja kirsikkatomaatit liemineen sekä kasvisliemi kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista alhaisella lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. (Tee sillä aikaa tortillasipsit, ks. ohje alla.)
  3. Lisää lohipalat keittoon ja anna niiden lämmetä.
  4. Lohko limetti. Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuori ja kuutioi avokado. Hienonna korianteri. Tarjoa tortillasipsien kanssa keiton lisukkeena.

Rapeat tortillasipsit

Ainekset

2
maissitortillaa
2
tl
rypsiöljyä
1/4
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa tortillat suikaleiksi. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista paloja uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeammiksi. Tarkkaile paloja paistamisen aikana. Tarjoa keiton kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Haukimurekepihveistä syntyvät kesän parhaat hampurilaiset. Haukifileet on helppo jauhaa tehosekoittimessa niin, että pienet ruodot katoavat massaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukipurilaiset

Ainekset

600
g
jauhettua haukea
1
dl
kermaa
1
muna
1
rkl
perunajauhoja
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
turkkilaista jugurttia
3
rkl
sweet chili -kastiketta
LISÄKSI
6
hampurilaissämpylää
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita kerma, muna ja perunajauhot.

  2. Pese limetti. Raasta vihreä kuori ja purista ruokalusikallinen mehua. Raasta inkivääri.

  3. Sekoita kaikki ainekset jauhetun kalan joukkoon.

  4. Yhdistä jugurtti ja sweet chili -kastike.

  5. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli raukeaksi öljyssä pannulla. Viipaloi tomaatti ja revi salaatti.

  6. Taputtele murekemassasta kostutetuin käsin kuusi pihviä.

  7. Paista pihvit öljyssä pannulla, n. 4 minuuttia molemmin puolin.

  8. Paahda sämpylät ja kokoa hampurilaiset tarjolle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3407 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Upota kalapullat kastikekylpyyn! Seuraksi sopii spagetti, mutta myös maalaisleipä on tarpeen. Oliiveilla ja kapriksilla pilkutettu tomaattinen puttanesca-kastike on niin hyvää, että sen haluaa pyyhkäistä lautaselta viimeistä pisaraa myöten. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsentäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapulla-puttanesca

Ainekset

400
g
jauhettua kalaa, esim. lohta ja siikaa
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
parmesaania raastettuna
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
n. 1½
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
(pinnalle pankojauhoja)
PAISTAMISEEN
öljyä
PUTTANESCA-KASTIKE
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
sardellifileetä
4
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
dl
valkoviiniä
2
dl
mustia oliiveja
2
rkl
kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
LISÄKSI
350
g
spagettia
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
(parmesaania raastettuna)

Työvaiheet

  1. Valmista kalapullat. Laita jauhettu kala kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja lehtipersilja, raasta parmesaani ja sitruunankuori hienoksi. Lisää ne joukkoon. Lisää pankojauhot, kananmuna ja mausteet. Pyörittele taikina palloiksi kostutetuin käsin. (Jos taikina tuntuu liian kostealta, lisää pankojauhoja.) Pyörittele kalapullat halutessasi pankojauhoissa. Paista pullat kauniin värisiksi pannulla öljyssä. (Voit myös laittaa kalapullat paistamattomina suoraan liemeen kypsymään. Jätä tällöin kalapullat sivuun odottamaan.)

  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja sardelleja öljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Painele sardellien rakennetta rikki. Lisää kirsikkatomaatit, valkoviini, oliivit ja kaprikset. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kuumenna kiehuvaksi.

  3. Lisää pullat kastikkeeseen ja anna porista keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

  4. Tarjoa kalapullat keitetyn pastan, polentan tai perunamuusin kanssa. Viimeistele lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1182 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Täydellisen lohisopan salaisuus on itse haudutettu liemi. Se on helppo ja nopea homma – pyydä vain ainekset mukaan kalatiskiltä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohikeitto

Ainekset

1
kirjolohi
l
vettä
1
sipuli
1
porkkana
1
ruukku tilliä
½
rkl
karkeaa merisuolaa
1
tl
kokonaisia maustepippureita
2
laakerinlehteä
Lisäksi
2–3
porkkanaa
7
keskikokoista (kiinteää) perunaa
2
dl
ruokakermaa
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista kirjolohesta kidukset ja fileoi kala. Voit pyytää kaupan kalatiskillä, että tämä tehdään valmiiksi. Pyydä fileiden lisäksi kalanperkeet pakettiin.
  2. Kuori ja lohko sipuli ja porkkana lientä varten. Leikkaa tillistä varret. Säästä tuoreet tillinhapsut keiton pinnalle.
  3. Laita kalanperkeet kattilaan. Lisää joukkoon vesi, sipulilohkot, porkkanapalat, tillinvarret ja mausteet.
  4. Hauduta lientä liedellä 30 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta. Siivilöi valmis liemi talteen.
  5. Viillä liemen hautuessa kirjolohifileistä pois nahka. Kuutioi fileet. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Silppua tilli.
  6. Laita juurekset keittoliemeen ja keitä melkein kypsiksi. Lisää joukkoon kerma ja kalapalat. Kala kypsyy mehevän kypsäksi muutamassa minuutissa.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta tuoretta tilliä.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1182 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.