Tacomaustepussi lohikeittoon? Voi kuulostaa oudolta, mutta kokeilu kannattaa. Avokadon ja korianterin kanssa meksikolaisista mausteista syntyy erilainen ja ihastuttava lohisoppa. Tarjoa lisukkeena vielä tortillasipsejä, ja menestys on taattu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 min
Helppo
Meksikolainen lohikeitto
Ainesosat
400
g
lohifileetä
1
ps
tortilla- tai tacomausteseosta
3
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
salottisipulia
1
miedohko chilipalko
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
l
kasvislientä
Lisäksi
tortillasipsejä (ks. ohje alhaalla)
1-2
limettiä
1
punasipuli
1
avokado
1/2
ruukkua
korianteria
Vaiheet
- Poista lohesta nahka. Kuutioi lohi. Pyörittele palat mausteseoksessa ja kuullota niihin kaunis väri öljyssä kattilassa.
- Ota kalat hetkeksi pois kattilasta. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipulit. Lisää ne kattilaan ja kuullota sekoitellen 3 minuuttia. Hienonna chili. Lisää se ja kirsikkatomaatit liemineen sekä kasvisliemi kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista alhaisella lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. (Tee sillä aikaa tortillasipsit, ks. ohje alla.)
- Lisää lohipalat keittoon ja anna niiden lämmetä.
- Lohko limetti. Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuori ja kuutioi avokado. Hienonna korianteri. Tarjoa tortillasipsien kanssa keiton lisukkeena.
Rapeat tortillasipsit
Ainesosat
2
maissitortillaa
2
tl
rypsiöljyä
1/4
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa tortillat suikaleiksi. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista paloja uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeammiksi. Tarkkaile paloja paistamisen aikana. Tarjoa keiton kanssa.