Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 448 keittokirjaan.
OHJE Jaana Reen KUVA Sami Repo

Ravintola Olon henkilökunnan lempiruokaa on lohikeitto, jossa kasvikset on keitetty juuri ja juuri kypsiksi. Unohtumaton maku syntyy kerman, valkoviinin, sitruunan ja tilliöljyn liitosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Olon lohikeitto

Ainekset

450
g
lohta
12
siikli-perunaa
3
porkkanaa
3
salottisipulia
1
iso valkosipulin kynsi
100
g
voita
2
dl
valkoviiniä
8
dl
vettä
3
laakerinlehteä
½
tl
mustapippuria rouhittuna
3
dl
kermaa
1
sitruuna
tl
suolaa
Lisäksi
tilliä tai tilliöljyä
Tilliöljy
1
dl
tilliä
1
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi 4 cm:n kuutioiksi. Harjaa perunat ja leikkaa niistä pienet puoliksi, isot neljäksi lohkoksi. Siirrä palat kylmään veteen. Kuori ja leikkaa porkkanat samankokoisiksi kuin perunat. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
  3. Lisää vesi, laakerinlehdet ja pippuri ja kiehauta. Lisää perunat ja porkkanat ja keitä lähes kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää lohikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja purista sitruunan mehu joukkoon.
  5. Valmista tilliöljy. Ryöppää tillit nopeasti kiehussa vedessä. Pyöräytä se ja 1 dl öljyä tehosekoittimessa ja siivilöi. Viimeistele keitto tillillä tai tilliöljyllä.

Kommentit (2)

Mokkamaster

Sitruunasoppaa tulee jos laittaa koko sitruunan. Pettymys.

Kalakeiton ystävä

Siikli on hyvä kesäperuna, talvella en siitä tykkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesä lautasella! Tyylikkäät grillatut kampasimpukka-rapuvartaat sopivat ihanasti yhteen herkänmakuisen kukkakaalipyreen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kampasimpukka-rapuvartaat ja kukkakaalipyree

Ainekset

12
kampasimpukkaa
12
raakaa jättikatkaravunpyrstöä (ASC)
1
tl
sormi- tai savusuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
Kukkakaalipyree
1
pieni kukkakaali (n. 700 g)
25
g
voita
1
tl
savusuolaa
n. 2
dl
kerma-maitoseosta tai kasvislientä
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
viipaletta
pekonia
(2
rkl
yrttiöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kukkakaalipyree. Irrota kukkakaali nupuiksi. Paista niitä voissa pannussa muutama minuutti. Lisää suola ja sen verran kerma-maitoseosta tai kasvislientä, että kasvikset peittyvät. Kiehauta ja anna porista kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää.

  2. Paista toisessa pannussa pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperilla ja murenna.

  3. Valuta kukkakaali (säästä halutessasi neste esimerkiksi keittoruokaan). Soseuta kukkakaali ja lisää tarvittaessa keitinlientä. Pyree saa olla löysää. Mausta pippurilla.

  4. Taputtele simpukat ja ravut talouspaperilla kuiviksi. Tikuta vartaisiin ja grillaa tai paista öljyssä pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Pese sitruuna ja raasta 2 tl kuoren keltaista osaa. Mausta vartaat suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.

  5. Annostele kukkakaalipyree ja vartaat lautasille. Viimeistele pekonilla ja halutessasi yrttiöljyllä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lämmittävässä keitossa on proteiinia kanan lisäksi myös pavuissa. Voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kana-valkopapukeitto

Ainekset

1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
½
tl +½ tl
suolaa
½
tl +½ tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
valkosipulijauhetta
1
pkt (250 g)
maustamattomia broilerinpaistisuikaleita
3
rkl
tomattipyreetä
1
tlk
tomaattimurskaa (+ ½ tölkillistä vettä)
1
l
kanalientä
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tlk
isoja valkoisia papuja
100
g
lehtikaalia suikaleina
Päälle
parmesaania, (chilihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 minuuttia. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.

  3. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja ripottele chiliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Hetkessä syntyvän lohiherkun salaisuus on ruskistettuun voihin käännelty mausteseos. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lohi-kikhernepelti

Ainekset

4
lohipalaa (450 g)
½
tl
suolaa
2
tlk
kypsiä kikherneitä
Marokkolainen maustevoi
50
g
voita
4
tl
ras el hanout- maustesekoitusta
Lisäksi
rucolaa tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Laita lohipalat leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla. Valuta, huuhdo ja kuivaa kikherneet viereen. Kypsennä 10 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa marokkolainen maustevoi. Pilko voi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. Paahda voita, kunnes se lakkaa vaahtoamasta ja tuoksuu pähkinäiseltä. Varo polttamasta voita! Siirrä levyltä ja sekoita joukkoon mausteseos.

  4. Kaada kuuma maustevoi suoraan lohen ja kikherneiden päälle. Tarjoa heti rucolan tai vesikrassin (ja runsaan salaatin) kanssa.

Kommentit (0)