Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Mausteiset krutongit sopivat mainiosti vaikkapa keiton lisäkkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Cayennekrutongit

Ainekset

½
dl
oliiviöljyä
1/4–1/2
tl
cayennenpippuria
1
l
kuutioitua maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää cayennenpippuri ja pyörittele lastalla puoli minuuttia.
  2. Lisää leipäpalat ja paista noin 5 minuuttia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-perunapizza

Ainekset

6
keskikokoista, kiinteää perunaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
1
dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Västerbotten)
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
3
dl
suppilovahveroita, kantarelleja tai pieniä tatteja suupaloiksi leikattuna
1
rkl
voita
1
tl
piparjuurta raastettuna
4
rkl
smetanaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
siianmätiä
1
pieni kesäpunasipuli varsineen
muutama oksa tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

  4. Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.

  5. Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.

  6. Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Runsas kasvismäärä höystää italialaista klassikkoa. Käytä niitä kasviksia mitä sinulla on saatavilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sadonkorjuun minestrone

Ainekset

1
fenkoli
2
porkkanaa
2
lehtisellerinvartta
1
l
pinaattia- tai mangoldia
1
pieni punasipuli
2–4
valkosipulinkynttä
5
dl
taitepapuja eli vihreitä ohuita papuja
100
g
pekonia
1
dl
pikkupastaa, esimerkiksi risonia
2
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kanalientä
ripaus sokeria
3–4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
raastettua parmesaania tai pecorinoa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista siitä kanta, hienonna fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja viipaloi lehtisellerinvarret sekä pinaatti tai mangoldi.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista pavut, poista kannat ja leikkaa pavut paloiksi. Kuutioi pekoni.

  3. Nosta pekonikuutiot kattilaan, kuumenna ja paista, kunnes pekoneista irtoaa hyvin rasvaa. Lisää pari ruokalusikallista öljyä, sipulit- ja valkosipulit, fenkolit, porkkanat, lehtisellerit ja pasta. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.

  4. Kaada joukkoon säilykekirsikkatomaatit, valkoviini ja kanaliemi. Mausta sokerilla. Keitä 10 minuuttia.

  5. Lisää pavut ja pinaatit tai mangoldit. Jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  6. Annostele keittoa lautasille. Kaada päälle hyvää oliiviöljyä. Viimeistele keittoannokset raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla

Vinkki: Riisinmuotoinen pieni risonipasta sopii keittoon parhaiten, sillä se jää rakenteeltaan napakaksi samalla sakeuttaen keittoliemen lusikoitavaksi jopa hieman muhennosmaiseksi. Tavallisista pikkupastoista irtoava tärkkelys tekee liemestä helposti epämiellyttävän ”limaisen”. Jos käytät tavallista pikkupastaa, voit keittää pastan erikseen ja yhdistää sen keittoon vasta lautasella.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1500 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Johanna Jarva

Iman ja Leena safkaa -sometilistä tunnettu pariskunta rakastaa Italiaa, ja moni heidän resepteistään ammentaa heidän matkoiltaan, kuten tämäkin keitto. Tortellinit lisätään aivan viimeisillä minuuteilla sillä ne kypsyvät nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Imanin ja Leenan kermainen tortellinikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
litra
vettä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
500
g
tomaattimurskaa
2
purkkia valkopapuja
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa/kasvipohjaista juustoa
1
tl
timjamia
1
tl
oreganoa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
paketti (noin 60 g)
babypinaattia
2
pakettia tortellineja (n. 500 g)
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne voissa isossa kattilassa keskilämmöllä.

  2. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska, valutetut ja huuhdellut pavut ja raastettu parmesaani.

  3. Lisää kuivatut yrtit, suola ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

  4. Lisää pinaatti ja tortellinit ja anna porista vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon lopuksi kerma ja sekoita.

  5. Tarjoile raastetun parmesaanin ja tuoreiden yrttien kanssa.

Kommentit (0)