Muikkukeitto valmistuu nopeasti arki-iltaan.
Kermainen muikkukeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja napsauta halutessasi kaloista pää pois. Mausta muikut suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja leikkaa perunat 2 cm:n ja porkkana 1 cm:n kuutioiksi. Puolita fenkoli ja punasipuli ja leikkaa ne 2–3 cm:n pituisiksi ohuiksi suikaleiksi.
- Kuullota kasviksia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää kalaliemi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää sitruunan mehu ja kerma. Lado muikut keiton pinnalle ja jatka kypsentämistä kannen alla noin 5 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä.
- Revi jälkiuunileipäviipaleet pieniksi suupaloiksi. Sulata voi paistinpannussa ja paista ruisleivänpaloja siinä noin 2 minuuttia tai kunnes leivät rapeutuvat ja saavat väriä.
- Hienonna kirveli ja ripottele se rapeiden leipäpalojen kanssa keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kermainen muikkukeitto