
Ihana amerikkalainen simpukkakeitto, minkä pohja käy myös muille äyriäisille. Tarjoa tuoreen maalaispatongin kanssa.
Kermainen sinisimpukkakeitto (clam clouder)
Ainekset
Työvaiheet
 TEE NÄIN 45 min { AKTIIVINEN 20 min  PASSIIVINEN 25 min Â
-
Kuori ja kuutioi perunat. Huuhdo ja viipaloi sellerit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi pekoni.
Kuumenna pekonia kattilan pohjalla ja paahda se rapeaksi. Lisää sipulit, sellerit ja tarvittaessa tilkka öljyä.
Kuullota kasvikset, ripottele päälle jauhot ja sekoita.
Lisää vesi, kanaliemikuutio, perunat, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 12–15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja osaltaan suurustavat keittoa.
Valuta simpukat ja puolita ne (säästä osa kokonaisiksi pinnalle). Lisää ne kerman kanssa keittoon.
Kuumenna kiehuvaksi. Mausta kermainen simpukkakeitto ja tarkista maku.
Viimeistele clam chowder -keitto simpukoilla ja halutessasi tuoreella timjamilla.