Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sahramilla maustettu made-äyriäiskeitto on täynnä makua. Mikä parasta, kalaherkku valmistuu yhden astian taktiikalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Made-äyriäiskeitto

Ainekset

500
g
simpukoita
1
pieni made
2
isoa sipulia
2
valkosipulinkynttä
3 + 3
rkl
oliiviöljyä
2
tomaattia
1
suippopaprika
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sahramia
1
l
vettä
2
kala- tai kasvisliemikuutiota
6
kypsää jättikatkarapua
1
rkl
limettimehua
½–1
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista simpukat. Kopauta avoimia simpukoita kevyesti työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
  2. Leikkaa nyljetty ja perattu made ruodottomiksi paloiksi.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuumenna 3 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit miedolla lämmöllä kypsiksi. Halkaise tomaatit ja paprika, poista siemenet ja kanta. Kuutioi kasvikset ja lisää ne kattilaan. Paista kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Lisää paprikajauhe ja sahrami.
  4. Työntele kasvis-sipuliseos kattilassa reunoille. Lisää 3 rkl öljyä keskelle. Nosta lämpö ja paista madepaloja öljyssä hetki. Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan ja anna liemen kiehahtaa.
  5. Lisää simpukat ja keitä kannen alla kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia. Simpukat avautuvat kypsyessään. Poimi avautumattomat simpukat kattilasta ja heitä ne pois.
  6. Lisää katkaravut kattilaan ja anna niiden lämmetä. Mausta limettimehulla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Viimeistele lehtipersiljalla. Tarjoa sofrito maalaisleivän kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

Kala on hieno, mutta herkkä raaka-aine. Varsinkin made kuuluu tähän joukkoon. Reseptin mukaisella runsaalla, voimakkaalla maustamisella saa heittää hyvästit mateen hienolle maulle. Kyseisellä reseptillä tehtyyn kalakeittoon kelpaa pakastesei oikein hyvin.

Vierailija

Maku asia, miltä made maistuu. Ostin pari talvea sitten madetta ensimmäisen kerran ja valmistin keiton (ilmeisesti) perinteisellä reseptillä (ei paljonkaan mausteita) ja minusta se maistui pohjamudalta eikä mitenkään "hienolta".

Vierailija

^^^^ Pohjamudalta?

Kannattaisiko kokeilla toisenkin kerran, tällä kerralla jotain ihan oikeaa madekeittoreseptiä ennen kuin "kokemuksen syvällä rintaäänellä" alkaa julistaa mielipiteitään? Ensin mateesta keitetään liemi ja vasta siitä liemestä tehdään soppa. Soppa365ssa on mm tällainen resepti

https://www.soppa365.fi/reseptit/kala-juhli-ja-nauti-keitot/madekeitto

Vierailija

Rintaääneni tosiaan oli tuon ensikokemuksen perusteella syvä, mutta kiitos linkistä, on ollut mielessä muutenkin, että pitäisi löytää jokin toinen resepti mitä kokeilla. Tuo näyttää erilaiselta, ehkä otan "revanssin" :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kokonaisen kalan sisään laitetut mausteet luovuttavat kalalle makua sen kypsyessä. Kokeile sitruunan ja valkosipulin lisäksi myös vaikka appelsiinia ja basilikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonaisena grillattu siika

Ainekset

1
suomustettu, avattu siika (800 g –1 kg)
2
tl
sormisuolaa
¾
tl
valkopippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
miedohko chilipalko
3
rkl
oliiviöljyä
6
oksaa yrttejä, esim. oreganoa ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi kala talouspaperilla. Tee molempiin kylkiin muutama viilto. Hiero kalan päälle ja sisään suolaa. Rouhi sisään pippuria.

  2. Kuori ja litistä valkosipulit. Viipaloi sitruuna ja chili.

  3. Valuta kalan päälle ja sisään oliiviöljyä. Laita sisään valkosipulit, sitruunaviipaleet, chili ja yrtit. Kääri kala leivinpaperiin.

  4. Grillaa kalaa molemmilta puolilta noin 5 minuuttia. Leivinpaperi kestää grillin kuumuuden, mutta varo, etteivät liekit osu paperiin. Anna kalan vetäytyä noin 5 minuuttia paistamisen jälkeen. Tarjoa tomaatti-oliivisalsan (ks. ohje) ja vihreän salaatin kanssa.

Tomaatti-oliivisalsa

Ainekset

1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoista balsamicoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
hoikka ruukku lehtipersiljaa
2
tomaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
n. 1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita sipulit kulhoon ja lisää etikka, suola ja pippuri. Anna sipulien maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  2. Hienonna lehtipersilja. Kuutioi tomaatit. Viipaloi oliivit. Lisää ne ja öljy sipuliseokseen. Tarjoa grillatun kalan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puolivalmisteita ja säilykkeitä hyödyntämällä syntyy aasialaisia makuja sisältävä kalasoppa alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kalakeitto

Ainekset

1
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
iso tlk (noin 275 g/180 g)
tai 2 pientä tölkkiä kalasäilykettä tomaattikastikkeessa, esim. Järki Särki
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja Aasia-vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset)
2
rkl
limetin mehua
LISÄKSI
thaibasilikaa ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaito, kalakastike ja soijakastike ja keitä 5 minuuttia.

  4. Laita kala (liemineen) ja kasvikset keittoon ja keitä 2 minuuttia. Lisää lopuksi limetin mehu.

  5. Hienonna halutessasi yrttejä pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström ja Mika Ranta

Kylmäsavulohella ja perunaviipaleilla täytetyn pizzan pohjaan sopii ruisjauho. Piparjuurituorejuusto sopii erinomaisesti pohjan päälle tavallisen ranskankerman sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-perunapizzat

Ainekset

POHJA
1
dl
ruisjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
¾
tl
suolaa
2
dl
vettä
3–4
dl
pizzajauhoja
3
rkl
oliiviöljyä
TÄYTTEET
300
g
keitettyjä varhaisperunoita
1
kesäsipuli varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
200
g
piparjuurituorejuustoa
200
g
kylmäsavulohta
½
dl
kapriksia
½
ruukku vesikrassia

Työvaiheet

  1. Yhdistä ruisjauhot, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, 42-asteiseksi, ja sekoita jauhoseokseen. Vaivaa pizzajauhot parissa erässä taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

  2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi (kiertoilmalla 200-asteiseksi). Laita kaksi tyhjää uunipeltiä uuniin kuumenemaan.

  3. Viipaloi perunat ja sipuli varsineen. Sekoita öljy ja suola kulhossa, lisää perunat ja pyöräytä ne öljyisiksi.

  4. Puolita taikina ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat leivinpapereille.

  5. Notkista juustoja tarvittaessa maitotilkalla ja levitä pizzapohjien päälle. Lisää perunat, lohi ja sipuli pizzoille. Ripottele kaprikset päälle.

  6. Ota kuuma pelti uunista ja vedä leivinpaperi pizzoineen pellille. Paista 12–13 minuuttia. Kiertoilmalla voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa.

  7. Viimeistele pizzat vesikrassilla.

Kommentit (0)