Sahramilla maustettu made-äyriäiskeitto on täynnä makua. Mikä parasta, kalaherkku valmistuu yhden astian taktiikalla!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–8
40 min
Helppo
Made-äyriäiskeitto
Ainesosat
500
g
simpukoita
1
pieni made
2
isoa sipulia
2
valkosipulinkynttä
3 + 3
rkl
oliiviöljyä
2
tomaattia
1
suippopaprika
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sahramia
1
l
vettä
2
kala- tai kasvisliemikuutiota
6
kypsää jättikatkarapua
1
rkl
limettimehua
½–1
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Vaiheet
- Puhdista simpukat. Kopauta avoimia simpukoita kevyesti työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
- Leikkaa nyljetty ja perattu made ruodottomiksi paloiksi.
- Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuumenna 3 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit miedolla lämmöllä kypsiksi. Halkaise tomaatit ja paprika, poista siemenet ja kanta. Kuutioi kasvikset ja lisää ne kattilaan. Paista kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Lisää paprikajauhe ja sahrami.
- Työntele kasvis-sipuliseos kattilassa reunoille. Lisää 3 rkl öljyä keskelle. Nosta lämpö ja paista madepaloja öljyssä hetki. Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan ja anna liemen kiehahtaa.
- Lisää simpukat ja keitä kannen alla kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia. Simpukat avautuvat kypsyessään. Poimi avautumattomat simpukat kattilasta ja heitä ne pois.
- Lisää katkaravut kattilaan ja anna niiden lämmetä. Mausta limettimehulla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Viimeistele lehtipersiljalla. Tarjoa sofrito maalaisleivän kanssa.