Kalakeittoon voit käyttää lohen lisäksi esimerkiksi kuhaa, siikaa, lahnaa tai vaikkapa seitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min
Helppo
Perinteinen kalakeitto
Ainesosat
400
g
nahatonta ja ruodotonta kalaa
6
perunaa
2
porkkanaa
1/2
fenkolia
1
keltasipulia
1
l
vettä
5
maustepippuria
2
laakerinlehteä
1
kalaliemikuutio
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
suolaa ja valkopippuria
1/2
dl
tuoretta tilliä
Vaiheet
- Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat lohkoiksi ja porkkanat lanteiksi. Viipaloi fenkoli. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
- Mittaa vesi, pippurit, laakerinlehdet ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää perunat, porkkanat, fenkoli ja sipuli. Keitä, kunnes kasvikset kypsyvät. Leikkaa kala kuutioiksi, ja lisää se keittoon kerman kanssa. Siirrä kattila levyltä ja anna seistä muutama minuutti, jotta kalapalat kypsyvät.
- Maista keittoa ja lisää suolaa ja valkopippuria tarvittaessa. Hienonna tilli keiton koristeeksi.