Nyt on muuten hyvä lohikeitto! Kunnon voikimpale, piparjuurituorejuusto sekä sitruuna nostavat tämän sopan arjen yläpuolelle. Varo, ettet keitä kalapaloja ja perunoita liikaa.
Piparjuurella maustettu lohikeitto
Ainesosat
Vaiheet
-
Leikkaa lohi 4 cm:n kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa pienet puoliksi, isot neljäksi lohkoksi. Siirrä palat kylmään veteen.
-
Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää vesi ja pippuri ja kiehauta. Lisää perunat ja keitä 5 minuuttia. Lisää kukkakaali ja keitä vielä 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
-
Lisää tuorejuusto ja kiehauta. Lisää lohikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja purista sitruunan mehu joukkoon. Viimeistele annokset ruohosipulilla.