Lämminsavulohesta valmistuu amerikkalaishenkinen chowder, jonka kermaisen muhevan ja silti raikkaan liemen salaisuuksia ovat fenkoli, lehtiselleri ja reilu määrä purjoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 min
Helppo
Savulohichowder
Ainesosat
350
g
lämminsavulohta
1
iso purjo
2
valkosipulinkynttä
1
lehtisellerinvarsi
1
pieni fenkoli
6
perunaa
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
8
dl
kasvislientä
2
dl
ruoka- tai kuohukermaa
ripaus
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
3–4
tillinoksaa
Vaiheet
- Huuhtele ja viipaloi purjo. Laita vihreät viipaleet sivuun. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi selleri ja fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat pienehköiksi paloiksi.
- Kuullota purjon valkoista osaa, fenkoliviipaleita ja valkosipulia kattilassa öljyssä keskilämmöllä noin 3-4 minuuttia. Lisää selleri, perunat ja tomaattipyree. Jatka paistamista hetki. Kaada kasvisliemi joukkoon ja anna keiton porista noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää purjon vihreä osa ja kerma. Anna keiton kiehahtaa. Rouhi mustapippuria joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Leikkaa savukala 4 annospalaksi ja poista nahka. Voit myös paloitella kalan pienemmiksi paloiksi. Laita kalapalat keittolautasille. Annostele keittoa viereen. Koristele tillillä.