Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min
Helppo
Siika-misokeitto täyttää vatsan ilman ähkyä
Ainesosat
2
cm
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1/2
tuore chili
1
l
vettä
2
porkkanaa
1
paprika
100
g
ruskeita herkkusieniä
50
g
munanuudeleita
200
g
nahatonta kalafileetä (esimerkiksi siikaa)
3
(á 18 g) pussia misokeittoaineksia (Yutaka)
50
g
tuoretta pinaattia
2
kevätsipulinvartta
soijakastiketta
Vaiheet
- Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa malto viipaleiksi. Mittaa vesi, inkivääri, valkosipuli ja chili kattilaan. Kiehauta ja anna hautua 5 minuuttia.
- Leikkaa porkkana hyvin ohuiksi tikuiksi ja paprika suikaleiksi. Leikkaa sienet koosta riippuen kahteen tai neljään osaan. Lisää porkkana, paprika, sienet ja nuudelit keittoon. Kypsennä 3–5 minuuttia.
- Leikkaa kala suikaleiksi ja lisää ne mison ja pinaatinlehtien kanssa keittoon. Keitä pari minuuttia, tai kunnes kala kypsyy. Koristele ruoka hienonnetulla kevätsipulil la. Nosta soijakastike pöytään, jotta ruo kailijat voivat lisätä suolaista makua. Vinkki. Jos et löydä tuoreita pinaatin lehtiä, jätä ne pois reseptistä.