Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1522 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVAT Panu Pälviä

Kun ahven ja pekoni ryhtyivät kavereiksi, syntyi kesän herkullisin käärö.

Vinkki! Ahvenkääröjen seurassa toimii hedelmäinen ja hapokas viini, kuten Jean-Marc Brocardin yrttinen ja herukkainen Saint-Bris Sauvignon (13,98 e) tai sitruksinen La Petite Perriere Sauvignon (10,98 e).

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-ahvenkääröt

Ainekset

12
pekoniviipaletta
12
ahvenfileetä
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
4
rkl
pieniä kapriksia
½
l
pinaatinlehtiä

Työvaiheet

1. Levitä pekoniviipaleet työlaudalle. Asettele jokaisen viipaleen päälle ahvenfilee.
Sipaise kalojen pintaan tuorejuustoa. Ripottele pintaan suolaa ja valkopippuria. Lisää kaprikset. Levitä päälle muutama tuore pinaatinlehti. Kääri ahvenet rullalle ja kiinnitä rullat cocktailtikuilla yhteen.
2. Paista ahvenrullat kypsiksi grillissä tai parilalla, kunnes ne saavat kauttaaltaan kauniin paistopinnan ja kala kypsyy sisältä meheväksi. Kalarullat kypsyvät noin 15 minuutissa.

Kommentit (0)

Tällä kertaa Junior MasterChefissä oli vuorossa joukkuehaaste. Voiton vei täpärästi sininen tiimi, jonka rouhea maatilamenu valloitti tuomarien sydämet. Alkuruokana oli rapukeittoa, pääruoaksi karitsaa kantarellikastikkeella ja lopuksi ihana valkosuklaavaahto raparperimansikkahillolla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Sinisen joukkueen maatilamenu: karitsankyljyksiä ja kantarellikastiketta

Ainekset

6
pientä karitsankyljystä
2
pehmeiksi grillattua tomaattia
bbq-kastiketta
suolaa ja pippuria
Kastike
3
dl
puhdistettuja tuoreita kantarelleja
3
dl
kermaa
75
g
voita
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Sivele osalle kyljyksistä bbq-kastiketta ja toisten päälle grillattua ja muussattua tomaattia. Lisää mausteet. Grillaa kypsiksi (muutama minuutti per puoli, hieman halutusta kypsyysasteesta riippuen.
  2. Valmista kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 801 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Jari Sillanpää luottaa perinteisiin: hän halusi oman Vain elämää -päivänsä illalliselle Wallenbergin pihvejä. Tässä ohjeessa ne on valmistettu alkuperäiseen tapaan vasikanlihasta. Hyviä lisukkeita ovat esimerkiksi puolukkasurvos, herneet ja perunapyree.

Annoksia
4
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jari Sillanpään Wallenbergit

Ainekset

350
g
vasikanpaistia
2
dl
kuohukermaa
2
tl
suolaa
1
valkuainen
mustapippuria myllystä
korppujauhoja leivittämiseen ja voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Hienonna vasikanpaisti veitsellä suikaleiksi. Laita liha, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Lisää lopuksi valkuainen. Anna massan levätä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Muotoile rengasmuotilla tai käsin pyöreitä pihvejä ja pyörittele ne korppujauhossa. Paista pihvit voissa kauniin ruskeiksi. Voit halutessasi myös kypsentää ne uunissa, mutta paista ensin pinnat nopeasti pannulla ruskeiksi. 
  3. Tarjoile esimerkiksi perunapyreen, herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 801 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje Akseli Herlevi Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevä jauhelihakastike tuo huippukokki Akseli Herleville mieleen lapsuuden. Kun kastikkeen antaa muhia kunnolla, maut sulautuvat ihanasti yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Akseli Herlevin lohturuokapasta

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
2
tl
hunajaa
2
tl
oreganoa
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tkl (á 400g)
tomaattimurskaa
2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori myös porkkana ja pilko se oikein pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset. Siirrä ne pannun reunaan ja ruskista jauheliha.
  3. Lisää etikka, hunaja, oregano ja tomaattimurska. Anna kiehua 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Lisää lopuksi suola ja pippuri. Tarjoile spagetin ja parmesaanin kanssa.

Kommentit (6)

RSy

Etikka vai hunaja ? ;)

Vierailija

Aineksissa hunaja, ohjeessa etikka ja sokeri...

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Ohjeeseen tulee sekä hunajaa että etikkaa, toinen oli vain unohtunut raaka-ainelistasta. Nyt lisätty!

Yst. Venla / Soppa365

Kotikokit

Spagettikastike vaatii vähintään tunnin haudutuksen, mieluummin pitempäänkin.

Zoomaaja1

Hosumalla ei hyvää tule! Samaa mieltä nimimerkki kotikokit kanssa. Ohjeessa lukee jauheliha. Sitä on monenlaista. Paistijauhelihaa vai mitä? Itse käytän pelkästään paistijauhelihaa. Voisin kuvitella että parmesanjuusto antaa hyvän loppusilauksen ja rasvaa annokseen.

Zahal

Noudattaa samaa kaavaa ja tasoa kuin tämän herran ravintola tarjontakin. Hosuen mautonta ruokaa. Jo pelkkään tomaattikastikkeeseen menee 3-4 tuntia.