Chorizo ja jättiravut ovat tuttu yhdistelmä espanajalaisista tapaksista. Hetkessä valmistuva naposteluateria sisältää runsaasti makua ja parmesaanipolentan kanssa kunnon aterian.
Rapuja ja chorizoa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita ne hetkeksi sivuun.
- Puristele makkaroiden sisukset pois kuorestaan.
- Paista makkaraa kuumalla pannulla noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes makkara on kypsää. Painele makkaroiden rakennetta rikki paistamisen aikana. Jos makkaroista ei irtoa rasvaa paistamisen aikana, lisää pannulle hieman öljyä. Nosta hetkeksi sivuun.
- Lisää 2 rkl öljyä pannulle. Lisää valkosipulit, ravut ja chili. Paista sekoitellen muutama minuutti, kunnes ravut ovat kypsiä.
- Lisää paistettu chorizo ja sitruunamehu. Viimeistele sitruunan kuoriraasteella ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa parmesaanipolentan ja leivän kanssa.
Parmesaanipolenta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna neste kattilassa.
- Lisää joukkoon polentajauhot vähän kerrallaan sekoitellen. Kypsennä noin 6 minuuttia. Katso tarkka aika pakkauksesta. Huomioi, että polenta jähmettyy jäähtyessään.
- Mausta suolalla, pippurilla, voilla ja parmesaanilla.