Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Liha
Juhli ja nauti
Pastat ja risotot
13:00 | 22.3.2018

Simpukka-pekonispagetti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Moni vierastaa tuoreiden simpukoiden valmistusta, mutta turhaan. Sinisimpukat ovat edullista ja helppoa herkkua. Kun yhdistät ne pekoniin, chiliin ja lehtipersiljaan, on täydellinen perjantaipasta valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Simpukka-pekonispagetti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
sinisimpukoita
400
g
spagettia
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
pkt (70 g)
pekonia
1
tuore mieto chili
3
valkosipulinkynttä
125
g
kirsikkatomaatteja
1
dl
kuivaa sherryä
2
dl
lehtipersiljaa
Päälle
2
dl
lehtipersiljaa
1
dl
parmesaanilastuja

Vaiheet

  1. Puhdista simpukat juuresharjalla ja irrota simpukoiden parta veitsellä. Poista simpukat, joiden kuori on rikki ja jotka eivät elä. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan, kopauta simpukkaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni.
  2. Laita spagetti kiehumaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä öljyssä pannussa 5 minuuttia.
  3. Hienonna pekoni, chili ja valkosipulinkynnet ja lisää ne pannuun. Jatka paistamista pari minuuttia.
  4. Puolita tomaatit. Lisää simpukat, tomaatit ja sherry pannuun ja paista noin 4 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Heitä avautumattomat pois.
  5. Valuta spagetti ja kääntele se simpukoiden joukkoon. Hienonna lehtipersiljaa ja ripottele se parmesaanilastujen kanssa ruokaan.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Simpukkaspagetti
simpukkapasta
pekonispagetti
pekonipasta
Viikonloppubistro
Kemut
päivän katiska
Pastatehdas
kala

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini