Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Adeline Grattard KUVA Sami Repo

Tässä annoksessa kiteytyy Adeline Grattardin ruokafilosofia. Kala vain höyrytetään, jotta maku on puhdas.

Vinkki: Voit halutessasi tehdä vain rapuja tai kalaa. Valmista niitä tällöin kaksinkertainen määrä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Höyrytetyt tiikeriravut, turska ja paksoi-mustariisi

Ainekset

400
g
turskaa tai kuhaa
8
tiikeriravun tai jättikatkaravun pyrstöä
Soijakastike
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
kuivattuja chilihiutaleita
2
rkl
vaaleaa soijakastiketta
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paksoi-mustariisi maustamista vaille valmiiksi. Tee halutessasi myös seesami-siitakesienet.
  2. Tee soijakastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset kulhossa.
  3. Leikkaa ruodoton kalafilee annospaloiksi. Höyrytä sulatetut ja valutetut katkaravut ja kala. Jos et omista höyrytyskoria tai höyrykattilaa, käytä kattilaa ja siivilää. Keitä kattilassa vettä. Laita ravut siivilään ja nosta siivilä kattilaan niin, että ravut eivät osu veteen. Nosta myös kala höyryttymään. Peitä kattila kannella.
  4. Ravut ja kala kypsyvät nopeasti, noin 2– 3 minuutissa. Sivele höyrytyksen jälkeen soijakastiketta rapujen ja kalan pintaan. Tarjoa ravut ja kala riisin kanssa.

Paksoi-mustariisi

Ainekset

3
dl
mustaa riisiä (esim. MakroBios)
2
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
punainen paprika
200
g
paksoikaalia
2
rkl
hienonnettua inkivääriä
1
rkl
(auringonkukka)öljyä
1
rkl
limetin mehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
4
kevätsipulin vartta tai ½ ruukkua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Keitä riisi. Kiehauta vesi ja suola. Lisää riisi ja hauduta kannen alla kypsäksi paketin ohjeen mukaan, noin 30–40 minuuttia.
  2. Leikkaa paprika ja paksoi ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa. Paista paksoita, paprikaa ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää riisi. Paista kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää limetin mehu, suola ja sokeri. Hienonna kevät- tai ruohosipuli ja kääntele se paksoi-riisiseokseen.

Seesami-siitakesienet

Ainekset

300
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita
1
rkl
seesamiöljyä
(tilkka sitruunan mehua)

Työvaiheet

  1. Perkaa sienistä kuivat kannat. Paloittele sienet, jos ne ovat liian suuria.
  2. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa tai wokissa. Paista sieniä muutama minuutti. Pirskota hieman seesamiöljyä (ja sitruunan mehua) päälle. Tarjoa höyrytettyjen rapujen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Hetkessä syntyvän lohiherkun salaisuus on ruskistettuun voihin käännelty mausteseos. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lohi-kikhernepelti

Ainekset

4
lohipalaa (450 g)
½
tl
suolaa
2
tlk
kypsiä kikherneitä
Marokkolainen maustevoi
50
g
voita
4
tl
ras el hanout- maustesekoitusta
Lisäksi
rucolaa tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Laita lohipalat leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla. Valuta, huuhdo ja kuivaa kikherneet viereen. Kypsennä 10 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa marokkolainen maustevoi. Pilko voi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. Paahda voita, kunnes se lakkaa vaahtoamasta ja tuoksuu pähkinäiseltä. Varo polttamasta voita! Siirrä levyltä ja sekoita joukkoon mausteseos.

  4. Kaada kuuma maustevoi suoraan lohen ja kikherneiden päälle. Tarjoa heti rucolan tai vesikrassin (ja runsaan salaatin) kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Pikapitat saavat ihanan värinsä ripauksesta kurkumaa. Leivo pitaleivät juuri ennen tarjoilua, sillä ne ovat parhaimmillaan suoraan uunista.

Vinkki! Tällä kertaa leivinjauhetta sisältävää taikinaa saa ja pitääkin vaivata. Jos et omista sähkövatkaimen taikinakoukkuja, voit tehdä taikinan yhtä hyvin käsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikapitat

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jugurttia
Päälle
n. 1
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kurkuma ja suola keskenään. Lisää jogurtti. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia.
  2. Nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  3. Kuopaise taikina nuolijalla kahdelle leivinpaperille yhteensä 18 nokareeksi.
  4. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele taikinanokareet noin puoli senttiä paksuiksi, erimuotoisiksi leipäsiksi.
  5. Vetäise leipäset leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia.
  6. Tarjoa lämpiminä

Kommentit (0)