
Savulohen seurana maistuvat kirpeä rapukastike ja mehevä avokadosalaatti.
Tämä kala-ateria on etenkin savustusmestarien ja oluen ystävien mieleen. Lohi saa levätä sitruuna-lager-marinadissa ennen savustuspönttöön sujahtamista. Olutta löytyy myös kirpeästä rapukastikkeesta ja lisukesalaatin kastikkeesta!
Koivunlehdillä savustettu lohi
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita marinadin aineet keskenään. Hiero marinadi kalafileen pintaan ja anna marinoitua pari tuntia.
- Kaada savustuspurut savustuspöntön pohjalle. Laita sinne myös sokeripala. Kuumenna pönttö. Avaa kansi, jotta kitkerä alkusavu lähtee pois. Lisää sitten koivunlehtiä savustuspöntöön. Nosta lohifilee pönttöön ritilässä tai matalassa vuoassa. Savusta kalaa 10-15 minuuttia.
- Tarjoa kirpeän rapukastikkeen ja avokadosalaatin kanssa.
Vinkki: Voit savustaa kalan myös grillissä savustuspussissa.
Kirpeä rapukastike lohelle
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna ravunpyrstöt, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä kastike maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
4 annosta, valmistusaika 5 min + 1 t
Avokadosalaatti ja vehnäolutvinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita vinegretin valmistuksesta. Huuhdo limetti ja raasta sen kuori. Hienonna kevätsipuli. Laita kaikki aineet olutta lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja pyöräytä kastikkeeksi. Lisää olut, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunti.
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Viipaloi fenkolit. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Paloittele avokadot ja valele palat tummumisen ehkäisemiseksi limettimehulla. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Hienonna minttu. Sekoita salaatin ainekset varovasti keskenään. Lisää lopuksi kastike. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
4 annosta, valmistusaika 15 min + 1 t