Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje: Anikó Lehtinen Kuva: Elvi Rista

Savulohen seurana maistuvat kirpeä rapukastike ja mehevä avokadosalaatti.

Tämä kala-ateria on etenkin savustusmestarien ja oluen ystävien mieleen. Lohi saa levätä sitruuna-lager-marinadissa ennen savustuspönttöön sujahtamista. Olutta löytyy myös kirpeästä rapukastikkeesta ja lisukesalaatin kastikkeesta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 annosta
Valmistusaika
10 min + 2 t + 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Koivunlehdillä savustettu lohi

Ainekset

1
ruodoton kirjolohifilee (800-1000 g)
Marinadi
1
sitruunan kuori ja mehu
1/2
dl
vaaleaa lager-olutta
1
rkl
hunajaa
1
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
roseepippuria
Savustukseen
savustuspuruja
1
sokeripala
koivunlehtiä

Työvaiheet

  1. Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita marinadin aineet keskenään. Hiero marinadi kalafileen pintaan ja anna marinoitua pari tuntia.
  2. Kaada savustuspurut savustuspöntön pohjalle. Laita sinne myös sokeripala. Kuumenna pönttö. Avaa kansi, jotta kitkerä alkusavu lähtee pois. Lisää sitten koivunlehtiä savustuspöntöön. Nosta lohifilee pönttöön ritilässä tai matalassa vuoassa. Savusta kalaa 10-15 minuuttia.
  3. Tarjoa kirpeän rapukastikkeen ja avokadosalaatin kanssa.

Vinkki: Voit savustaa kalan myös grillissä savustuspussissa.

Kirpeä rapukastike lohelle

Ainekset

15
jokiravunpyrstöä
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
kapriksia
1
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
vaaleaa lager-olutta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna ravunpyrstöt, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä kastike maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.

4 annosta, valmistusaika 5 min + 1 t

Avokadosalaatti ja vehnäolutvinegretti

Ainekset

2
salottisipulia
2
fenkolia
2
kypsää avokadoa
1
limetin mehu
200
g
minitomaatteja
1 1/2
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
dl
macadamia- tai pistaasipähkinöitä
suolaa
mustapippuria myllystä
Vehnäolutvinegretti
1
limetin kuori
1
kevätsipuli
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
kapriksia
1
rkl
hunajaa
1
dl
vehnäolutta (esim. Hoegaarden Witbier)
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Aloita vinegretin valmistuksesta. Huuhdo limetti ja raasta sen kuori. Hienonna kevätsipuli. Laita kaikki aineet olutta lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja pyöräytä kastikkeeksi. Lisää olut, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunti.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Viipaloi fenkolit. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Paloittele avokadot ja valele palat tummumisen ehkäisemiseksi limettimehulla. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Hienonna minttu. Sekoita salaatin ainekset varovasti keskenään. Lisää lopuksi kastike. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

4 annosta, valmistusaika 15 min + 1 t

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kesän parhaat makkaraperunat tehdään raakamakkarasta ja uusista perunoista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkaraperunat de luxe

Ainekset

400
g
uusia perunoita
400
g
raakamakkaraa tai mausteista ruokamakkaraa
200
g
(mini)parsaa
2
tl
öljyä
noin 1
tl
(savu)sormisuolaa
PEKONIMAJONEESI
1
pkt (140 g)
pekonikuutioita
1 ½
dl
majoneesia
1
tl
täysjyväsinappia
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele makkarat, puolita tarvittaessa isommat perunat. Napsauta parsasta kovat päät pois.

  2. Kypsennä perunat öljyssä paistinpannulla tai grillissä loppuun saakka. Lisää parsa loppuvaiheessa, paista, kunnes kypsää, mutta rapsakkaa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.

  3. Lisää tilkka öljyä ja paista raakamakkara kypsäksi tai ota kypsään makkaraan grilliraidat. Yhdistä perunat, parsa ja makkarat.

  4. Tee majoneesi. Ruskista pekoni ja valuta talouspaperin päällä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa makkaraperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Klassikkojälkiruoka uudistuu grillissä. Täytteessä kohtaavat kirsikat, mansikat ja suklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanisplit

Ainekset

4
banaania
1
l
kirsikoita
½
l
mansikoita
1
dl
suklaahippuja
LISÄKSI
4
palaa
foliota
n. 3
dl
mansikkakastiketta (ks. ohje)
4
palloa
suklaajäätelöä
4
palloa
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa banaaneihin kuoren läpi viillot pitkittäissuunnassa.

  2. Ota ½ l kirsikoita ja poista niistä kivet. Viipaloi mansikat.

  3. Levitä banaanien viiltoja varovasti sen verran, että saat laitettua viiltoon kirsikoita, mansikoita ja suklaata. Kääri kukin banaani omaan foliopalaansa ja paista grillissä 10–15 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja banaani pehmentynyt.

  4. Tee sillä aikaa mansikkakastike (ks. ohje). Lämmitä loput kirsikat nopeasti grillin parilalla.

  5. Lusikoi lämpimien grillibanaanien päälle jäätelöä ja tuoreista mansikoita tehtyä lämmintä kastiketta.

Lämmin mansikkakastike

Ainekset

½
l
mansikoita
1
limetin mehu
½
dl
vaahterasiirappia
½
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Soseuta mansikat. Lisää limetin mehu ja siirappi. Halkaise vaniljatanko ja raavi sisältä siemenet mansikkasoseeseen.

  2. Laita sose grillinkestävään pannuun tai kattilaan ja keitä 3–5 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Näissä kasviksissa riittää makua ja rapsakkaa purutuntumaa kaikkien grilliruokien kylkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat marinoidut kasvikset

Ainekset

1
pieni kesäkurpitsa
2
porkkanaa
15
sokeriherneenpalkoa
1
pienehkö suippopaprika
½
parsakaalia
½
kukkakaalia
MARINOINTILIEMI
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrtit -seosta
1 ½
tl
suolaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa marinointiliemen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Pese kesäkurpitsa, herneenpalot, suippopaprika, parsakaali ja kukkakaali huolellisesti ja poista vaurioituneet osat veitsellä. Kuivaa kasviksia hieman keittiöpyyhkeellä.
  3. Kuori porkkanat. Leikkaa herneet vinottain kahteen palaan. Pilko parsa- ja kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi ja porkkanat sekä suippopaprika vinoviipaleiksi.
  4. Laita kasvikset kulhoon, kaada päälle jäähtynyt marinointiliemi. Sekoita varovasti isolla lusikalla, älä hajota kasviksia.
  5. Laita kelmu tiiviisti kulhon päälle ja nosta kulho jääkaappiin. Anna maistua yön ylitse tai vähintään 4 tuntia. Sekoita kasvikset hyvin ennen tarjoamista.

Kommentit (0)