Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 208 keittokirjaan.
Ohje: Kira Åkerström-Kekkonen Kuva: Sara Remington

Tämän lounassalaatin voi valmistaa jääkaappiin jo edeltävänä iltana. Käytä salaattiin joko tavallista keräkaalia tai kauniin väristä punakaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-kaalisalaatti

Ainekset

1/2
kerää
(puna)kaalia (600 g)
1 1/2
rkl
limetin mehua
1 1/2
tl
suolaa
4
kevätsipulinvartta
1 1/2
dl
korianterinlehtiä (tiiviisti mittaan paineltuna)
1
dl
lehtipersiljaa (tiiviisti mittaan paineltuna)
2
prk
tonnikalaa öljyssä
1
tlk
keitettyjä mustasilmäpapuja (esim. Biona)

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali isoon kulhoon. Hienonna limetti ja suola joukkoon.
  2. Hienonna kevätsipulit ja yrtit. Valuta tonnikala. Huuhtele mustasilmäpavut. Lisää ainekset salaattiin.
  3. Tee tulinen jogurttikastike (ohje ohessa) ja sekoita se salaattiin. Tarkista maku.

Tulinen jogurttikastike

Ainekset

2
rkl
kapriksia
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
limetin mehua
1/2
rkl
srirachaa (tai muuta ei-makeaa chilikastiketta)
1
tl
dijonsinappia
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1155 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Grillaa yksi iso siika tai useampi pienempi ahven. Vaalealihainen kala kypsyy nopeasti grillissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu kokonainen kala

Ainekset

800
g - 1 kg
kalaa
3
limeä
2
punaista chiliä
1
sitruunaruoho
1
ruukku
thaibasilikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa pinnat.

  2. Siivuta limet ja leikkaa chilit pituussuunnassa puoliksi. Pätki sitruunaruoho.

  3. Hiero kalan sisäpinnalle suola ja ripottele kookoshiutaleet. Täytä limesiivuilla, chileillä ja sitruunaruoholla.

  4. Kuumenna grilli. Kastele leivinpaperiarkki vedessä. Kääri kala tiiviisti paperiin. Nosta grilliin. Paista molemmin puolin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1155 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Höystä ranskalaiset fetajogurtilla ja nauti! Feta, oliivit ja mehevät tomaatit tuovat ranuihin ihanan kreikkalaistvistin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset ranskikset

Ainekset

1
ps (750 g)
pakasteranskanperunoita
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
Lisäksi
½
kurkku
15
mustaa kivetöntä kalamataoliivia
½
rs (125 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
hienonnettua persiljaa
Fetajogurtti
1
dl
turkkilaista jogurttia
100
g
fetaa
Päälle
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kääntele ranskiksiin. Paista uunissa rapeiksi (pakkauksen ohjeen mukaan).

  2. Hienonna sillä aikaa kurkku pieneksi, puolita oliivit ja kirsikkatomaatit, hienonna persilja. Sekoita kaikki keskenään.

  3. Murenna 100 g fetaa ja sekoita jogurtin kanssa. Tarjoa ranskalaiset kreikkalaisten kasvisten ja feta-jogurtin kanssa. Murenna päälle vielä lisää fetaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsennä kala, perunat ja kasvikset yhdessä astiassa. Ranskalaistyylisen uunilohen maun viimeistelee valkosipulilla ja sardelleilla maustettu yrttikastike. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen uunilohi

Ainekset

800
g
pieniä uusia perunoita
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
600
g
lohifileetä fileen paksummasta päästä
200
g
vihreitä papuja
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2
limettiä tai 1 sitruuna
Sardelli-yrttikastike
2
valkosipulinkynttä
2
sardellifileetä
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. ¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Ota puolet seoksesta erikseen. Laita perunat kulhoon ja sekoita mausteöljyn kanssa. Kumoa leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia.

  2. Lisää lohi, huuhdellut pavut, tomaatit ja oliivit pellille. Valuta loppu mausteöljy niille. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi. Jos perunat eivät tunnu vielä kypsiltä, jatka niiden paistamista, mutta ota kala pois uunista ja peitä se foliolla. Purista limetti- tai sitruunamehua lohelle.

  3. Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Soseuta kaikki kastikkeen aineet tahnaksi.

  4. Valuta hieman kastiketta kypsän kalan ja kasvisten päälle ja laita loppu tarjolle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1155 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Lohta, tomaatteja ja kunnolla yrttejä! Nauti päivän kala vaihteeksi mehevän vartaan muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaatti-lohivarras

Ainekset

600
g
lohta
2
rs (à 200 g)
erivärisiä tomaatteja
3
rkl
tuoretta oreganoa tai meiramia
3
rkl
tuoretta tilliä
2
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
tuoretta rosmariinia
2
rkl
dijon-sinappia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Poista kalafileestä ruodot ja nahka, leikkaa pala haarukkapaloiksi. Laita kalapalat ja tomaatit kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit, sinappi, sitruunamehu, öljy, suola ja sokeri. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Laita kalat ja tomaatit varrastikkuihin.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kalavartaat pellillä kuumaan uuniin, grillivastuksen alle ja paahda noin 15 minuuttia, kalapalojen koosta riippuen.

Kommentit (0)