Soppa365 on lisännyt 281 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje: Kira Åkerström-Kekkonen Kuva: Sara Remington

Tämän lounassalaatin voi valmistaa jääkaappiin jo edeltävänä iltana. Käytä salaattiin joko tavallista keräkaalia tai kauniin väristä punakaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen jogurttikastike

Ainekset

2
rkl
kapriksia
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
limetin mehua
1/2
rkl
srirachaa (tai muuta ei-makeaa chilikastiketta)
1
tl
dijonsinappia
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 289 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Joulun helpoin ja täydellisin uuniruoka on tässä. Kermainen mascarpone, aromikas maa-artisokka ja hienostunut tryffeliöljy antavat uunilohelle uskomattoman hienon maun. Valmiin lohen pinnalle ripoteltu sitruunatimjami antaa raikkaan säväyksen, mutta sen voi korvata myös tavallisella timjamilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tryffelillä ja maa-artisokalla kuorrutettu uunilohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä
1
tl
suolaa
200
g
mascarponejuustoa
2
rkl
sitruunamehua
250
g
maa-artisokkaa
½
tl
suolaa
1–2
rkl
tryffeliöljyä
Lisäksi
2–3
rkl
sitruunatimjamia hienonnettuna
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Pyyhi lohifileen pinta. Nosta lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola.

  2. Sekoita mascarpone ja sitruunamehu tasaiseksi. Levitä seos lohifileen päälle.

  3. Pese maa-artisokat huolellisesti niin, että pinta on mullasta täysin puhdas. Viipaloi maa-artisokat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle puolet tryffeliöljyn määrästä.

  4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Valuta päälle loput tryffeliöljystä.

  5. Ripottele päälle hienonnettua sitruunatimjamia ja rouhittua mustapippuria. Tarjoile lisäksi paahdettuja perunoita tai joulun kasvislaatikoita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Mitä saadaan, kun yhdistetään graavisiika ja ceviche? Herkullisen raikas kala joulupöytään. Raaka kala kypsyy pikaisesti greippi- tai limettikylvyssä ja saa makuparit mintusta ja pistaasista.

Viinisuositus: Herkän siian, avokadon ja pistaasien kanssa toimii hapokas albariño, kuten Pulpo Albariño 2019. Viini on kuiva ja kukkainen. Sen jännittävä aromikkuus ja mineraalisuus toimivat hienosti sitrusmehun ja avokadon yhdistelmän kanssa, jolloin kokonaisuudesta tulee raikas ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 pientä annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruksinen siikacrudo

Ainekset

400
g
(kasvatettua) siikafileetä
4
rkl
greippi- tai limettimehua
1
salottisipuli
½
tl + ½ tl
sormisuolaa
¼
tl + ¼ tl
mustapippuria myllystä
1
avokado
4
mintunoksaa
2
rkl
pistaaseja
4
rkl
versoja
2
rkl
oliivi- tai avokadoöljyä
(greippiä tai limettiä)

Työvaiheet

  1. Poista siikafileestä ruodot. Jos käytät villisiikaa, pakasta sitä –20 asteessa vähintään 24 tuntia. Kasvatettua siikaa ei tarvitse jäädyttää, mutta pidä sitäkin pakastimessa 15 minuuttia, jotta se on helpompi leikata.

  2. Purista mehu greipistä tai limetistä, mittaa 2 rkl mehua kulhoon ja säästä loppu ruuan viimeistelyyn. Kuori sipuli, leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi ja laita mehuun kulhoon. Lisää ½ tl suolaa ja ¼ tl pippuria ja anna sipulin maustua 5 minuuttia.

  3. Halkaise avokado, poista kuori ja kivi. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi ja lisää sipulien joukkoon.

  4. Leikkaa kalasta ohuita, nahattomia viipaleita. Laita ne lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele 2 rkl sitruksen mehua ja ripottele suolaa ja pippuria päälle. Anna maustua 5 minuuttia.

  5. Irrottele mintunlehdet ja rouhi pistaasit. Lisää sipuli-avokadoseos, mintunlehdet, versot ja pistaasit kalalle. Viimeistele öljyllä ja koristele halutessasi limetillä ja greipillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Ihanan raikas suolaisen piirakan täyte syntyy katkaravuista, sitruunasta ja tillistä. Valmistaikinan ansiosta piirakka on nopeasti valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Purjo-katkarapupiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa
1
pieni purjo
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
1
sitruuna
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½
tl
suolaa
1
ps (150 g)
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Ota taikina ja katkaravut huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja hauduta pannussa ilman rasvaa 3 minuuttia koko ajan käännellen.

  4. Valuta sulaneet ravut. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna tilli. Sekoita puolet tillistä, sitruunankuori, mehu ja mausteet ranskankerman joukkoon.

  5. Levitä purjo, ravut, kermaseos ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  6. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu tilli piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)