Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Ohje: Raisa Laine Kuva: Pia Inberg

Näyttävä mutta helppo kalaruoka valmistuu kevyesti höyryn avulla. Ihanat rosmariiniperunat ja raikas salsa verde viimeistelevät makunautinnon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivinpaperissa kypsennetty siika

Ainekset

1
kg
kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
2-3
tl
suolaa
mustapippuria
1
(luomu)sitruuna
8
tuoretta sinisimpukkaa
8
kirsikkatomaattia
1
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Suolaa kala ulkoa ja sisältä, tee kylkiin pienet viillot.
  2. Leikkaa puolet sitruunasta ohuiksi siivuiksi. Mausta kala sisältä mustapippurilla ja tilkalla sitruunan mehua.
  3. Pese ja puhdista sinisimpukat.
  4. Nosta kala leivinpaperin päälle. Lisää ympärille tomaatit, simpukat, sitruunaviipaleet ja kaprikset. Purista pintaan loppu sitruunan mehu ja lorauta päälle oliiviöljyä.
  5. Taita leivinpaperin reunat vastakkain löyhäksi paketiksi, jotta simpukat pääsevät kypsennyksen aikana avautumaan. Sulje sauma mahdollisimman tiiviisti, jotta syntyvä höyry pysyy paperin sisällä.
  6. Paista uunissa noin puoli tuntia.

Ruskettuneet rosmariiniperunat

Ainekset

16
pientä perunaa (noin 800 g)
2
rkl
oliiviöljyä
2
oksaa
tuoretta rosmariinia
(sormi)suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Paista hieman jäähtyneet perunat oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää rosmariini pannulle ja anna paistua hetki. Mausta suolalla.

Vihreä yrttikastike eli salsa verde

Ainekset

1
iso nippu
lehtipersiljaa
1
pieni sardellifilee
1
rkl
kapriksia
3
rkl
sitruunan mehua
1
valkosipulin kynsi
1
dl
hyvää oliiviöljyä
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Pyöräytä öljyä ja mausteita lukuun ottamatta kaikki ainekset tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää öljyä sen verran, että tahna muuttuu lusikoitavaksi.
  2. Lisää mausteet ja sokeri.

Vinkki: Kokeile salsa verdeä kalaruokien, vaalean lihan tai perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Rapeaksi fritattua kalaa, tartarkastiketta ja punasipulia. Alankomaiden fish and chips -annos tunnetaan myös nimellä uiva hollantilainen. Tällä kertaa se valmistetaan hauesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollantilainen fish and chips

Ainekset

600
g
haukifileitä
1
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kivennäisvettä
½
dl
maitoa
2
rkl
tilliä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
dl
ruokaöljyä
4
hot dog -sämpylää
1
punasipuli
4
rkl
makeaa sinappia
(ranskanperunoita)

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet ruodottomiksi, noin 4 cm x 10 cm:n paloiksi. Mausta suolalla.

  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kivennäisvesi, maito, hienonnettu tilli ja suola. Anna taikinan tekeytyä ja kalan maustua sillä aikaa, kun teet tartar-kastikkeen (ks. ohje alla).

  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa.

  4. Laita kalapalat taikinaan, valuta ylimääräinen taikina pois ja laske kalat varovasti kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin 2–3 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja rapea. Valuta hetki talouspaperilla.

  5. Laita kalapuikot, tartar-kastiketta, suikaloitua sipulia ja makeaa sinappia sämpylöiden väliin, tarjoile heti. Halutessasi lisää annoksiin paistettuja ranskiksia.

Tillitartarkastike

Ainekset

½
ruukkua
tilliä
2
kevätsipulinvartta
1
suolakurkku
1
tlk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli, sipulinvarret ja kurkku. Laita ne, ranskankerma, sitruunamehu, suola ja sokeri kulhoon, sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 209 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Lohkoperunat saavat chilillä maustetusta parmesaani-korppujauholeivityksestä ihanan rapean pinnan. Hunajaviirutus tekee perunoista koukuttavan hyviä. Tarjoa lisukkeena tai sellaisenaan hummusmajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat lohkoperunat ja hummusmajoneesi

Ainekset

1
kg
perunoita
½
dl
rypsiöljyä
1
dl
panko- tai korppujauhoja
3
rkl
raastettua parmesaania
1
tl
suolaa
½
tl
chilijauhetta
Päälle
juoksevaa hunajaa, hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese ja harjaa perunat hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa lohkoiksi kulhoon.

  3. Kääntele öljy perunoihin. Sekoita korppujauhot, parmesaaniraaste, suola ja chilijauhe ja sekoita kunnolla perunoihin. Nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Paista noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta perunat uunista ja valuta hieman hunajaa päälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Hummusmajoneesi

Ainekset

½
prk (100 g)
kaupan valmista hummusta
¾
dl
majoneesia
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
srirachaa
2
tl
hunajaa
1
tl
savupaprikaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella keskenään. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Tacobileet! Pehmeiden pienten maissitortillojen päälle lastataan nyt rapeaksi friteerattua turskaa, korianteri-coleslaw'ta ja tacokastiketta. Paras lopputulos syntyy, kun jokainen saa koota aineksista mielensä mukaisen tacon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kalatacot

Ainekset

600
g
turskafileetä
2
dl
pankojauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
caeynnepippuria
1
kananmuna
1
l
rypsiöljyä paistamiseen
Korianteri-coleslaw
150
g
punakaalia
150
g
valkokaalia
2
porkkanaa
Kastike coleslaw'lle
1
pieni ruukku
korianteria
1
limetin mehu
3
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
½
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
majoneesia
½
tl
suolaa
½
tl
juustokuminaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Tacokastike
½
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
majoneesia
3
säilöttyä chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa
1
limetin mehu
½
tl
suolaa
Lisäksi
16
pientä tortillalettua
avokadoa, jalapenoviipaleita, limetinlohkoja, tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Tee koriantericoleslaw. Raasta kaalit, kuori ja raasta porkkanat. Laita raasteet kulhoon. Tee kastike. Pilko korianteri ja kevätsipuli karkeasti tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Purista limetin mehu mukaan. Lisää loput kastikkeen ainekset ja hienonna tasaiseksi. Sekoita kastike raasteeseen.

  2. Soseuta tacokastikkeen aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

  3. Leikkaa turskafilee 2 cm:n kuutioiksi ja kuivaa ne talouspaperilla. Sekoita pankojauhot ja mausteet keskenään ja laita seos lautaselle. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja vatkaa sen rakenne rikki. Pyöritä kalapalat ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa.

  4. Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Testaa kuumuus tiputtamalla leipäpala kuuman öljyyn. Kun se nousee pintaan ja ruskistuu kauniisti minuutissa, öljy on sopivan kuumaa. Paista kalapaloja öljyssä noin kolme minuuttia, käännä puolivälissä. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

  5. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Kokoa päälle tacokastiketta, koriantericoleslaw’ta, paistettua turskaa, limettiä, avokadoa, korianteria ja jalapenoa.

Vinkki Adobo-kastikkeeseen säilöttyjä chipotlechilejä myydään isoissa marketeissa.

Kommentit (0)