
Näyttävä mutta helppo kalaruoka valmistuu kevyesti höyryn avulla. Ihanat rosmariiniperunat ja raikas salsa verde viimeistelevät makunautinnon.
Leivinpaperissa kypsennetty siika
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 150 asteeseen. Suolaa kala ulkoa ja sisältä, tee kylkiin pienet viillot.
- Leikkaa puolet sitruunasta ohuiksi siivuiksi. Mausta kala sisältä mustapippurilla ja tilkalla sitruunan mehua.
- Pese ja puhdista sinisimpukat.
- Nosta kala leivinpaperin päälle. Lisää ympärille tomaatit, simpukat, sitruunaviipaleet ja kaprikset. Purista pintaan loppu sitruunan mehu ja lorauta päälle oliiviöljyä.
- Taita leivinpaperin reunat vastakkain löyhäksi paketiksi, jotta simpukat pääsevät kypsennyksen aikana avautumaan. Sulje sauma mahdollisimman tiiviisti, jotta syntyvä höyry pysyy paperin sisällä.
- Paista uunissa noin puoli tuntia.
Ruskettuneet rosmariiniperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Paista hieman jäähtyneet perunat oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää rosmariini pannulle ja anna paistua hetki. Mausta suolalla.
Vihreä yrttikastike eli salsa verde
Ainekset
Työvaiheet
- Pyöräytä öljyä ja mausteita lukuun ottamatta kaikki ainekset tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää öljyä sen verran, että tahna muuttuu lusikoitavaksi.
- Lisää mausteet ja sokeri.
Vinkki: Kokeile salsa verdeä kalaruokien, vaalean lihan tai perunoiden kanssa.