Melkein kuin pappilan hätävara sillistä! Ripottele väliin saaristolaisleipää ja smetanakastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 minuuttia
Helppo
Sillikimara
Ainesosat
2
kpl
matjessillifileetä
1
kpl
punasipuli
2
kpl
keitettyä munaa
1/2
dl
suolakurkkukuutioita
Väliin
saaristolaisleipämuruja
Kastike
1
prk
smetanaa (150g)
1
rkl
sinapppia
ripaus sokeria
1/2
kpl
sitruunan mehu
Koristeeksi
silputtua punasipulia
ruohosipulia
Vaiheet
- Huuhtele ja valuta sillit. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori munat ja leikkaa hakkelukseksi. Sekoita kaikki aineet yhteen.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Murenna sisus pieneksi. Vaahdota kastikkeen smetana. Lisää majoneesi ja mausteet.
- Kokoa laseihin kerroksittain silliseosta, leipämuruja ja smetanaa. Laita päällimmäiseksi kerros smetanaa. Koristele punasipulilla ja ruohosipulilla.