Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun hauki nappaa pyydykseen, laitetaan grilliin tuli. Haukifileet peitellään sinapilla ja piparjuurella ja grillataan meheviksi. Lisukkeeksi tehdään salviavoiporkkanoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sinapinsiemenhauki

Ainekset

800
g
haukifileetä
merisuolaa myllystä
Kuorrute
3
rkl
raastettua piparjuurta
100
g
huoneenlämpöistä voita
2 ½
rkl
karkeaa dijoninsinappia
1 ½
dl
hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Poista haukifileistä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileet annospaloiksi ja suolaa palojen pinnat.
  2. Kuori piparjuuri ja raasta se kulhoon. Lisää voi, sinappi ja puolet ruohosipulista ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute kaloille.
  3. Kypsennä kalapaloja grillissä, parilapannussa tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tee salviaporkkanat kalan kypsyessä (ks. ohje).
  4. Ripottele loppu ruohosipuli kalan pintaan ennen tarjoamista.

 Vinkki! Voit myös kypsentää hauen kokonaisena. Lusikoi tällöin kuorrute kalan sisään.

 

 

Salviaporkkanat

Ainekset

8
keskikokoista porkkanaa
Salviakastike
50
g
voita
½
sitruunan mehu
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
½
dl
(sitruuna)salviaa

Työvaiheet

  1. Pese ja rapsuta porkkanat puhtaiksi. Halkaise porkkanat pituussuuntaan. Esikeitä vähässä vedessä noin 5 minuuttia eli kunnes ne ovat napakan kypsiä.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää sitruunan mehu, öljy, hunaja ja suola. Hauduta muutama minuutti. Hienonna tai revi salvianlehdet joukkoon.
  3. Valuta porkkanat. Kypsennä niitä grillissä tai parilapannussa muutama minuutti ennen tarjoamista. Nosta porkkanat tarjoiluvadille. Kaada kuuma salviakastike porkkanoiden päälle. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Italialainen vihreä yrttikastike maustetaan anjoviksilla ja kapriksilla. Salsa verde sopii savukalalle mutta voit tarjota sitä myös grillilihan tai -kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
pari oksaa
tuoretta minttua
5
anjovisfileetä
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja valutetut anjovikset.
  2. Sekoita ainekset teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi myös silputa ainekset veitsellä, jolloin kastikkeesta tulee karkearakenteinen mutta aivan yhtä herkullinen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia. Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aioli

Ainekset

1
muna (M-koko)
1
tl
dijoninsinappia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
  2. Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Amerikkalainen piimä-majoneesikastike on täyteläinen vaihtoehto kermaviilikastikkeelle. Se sopii dipiksi sekä tuoreille että grillatuille kasviksille. Täydellistä se on grillikanan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranch-dressing

Ainekset

2
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
majoneesia
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
pari tippaa tabascoa

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset tilavaan purkkiin. Ravista sekaisin.
  2. Tarjoa grillattujen kasvisten ja/tai grillikanan kanssa.

Kommentit (2)

Jaana

Piimä kuulostaa oudolta, mieluummin kermaviiliä..ennakkoluuloa varmaan

Kristiina

On kutakuinkin sama mitä hapatettua maitotuotetta käyttää, hyvää tulee majoneesin kanssa. 😊