
Levitä lohelle feta-kasvispeti ja nosta uuniin paahtumaan! Kreikkalaiset maut sopivat ihanasti yhteen uunilohen kanssa.
Kreikkalainen uunilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 20 minuuttia. Lohko sillä aikaa tomaatit, leikkaa kesäkurpitsa suupaloiksi, pese ja viipaloi sitruuna. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Murenna feta. Paloittele kypsät perunat neljään osaan.
- Sekoita kasvispedin aineet sitruunoita lukuun ottamatta uunivuoassa. Levitä sitruunaviipaleet päälle.
- Leikkaa lohen nahkapuolelle 3 cm:n välein viillot lihan puoleenväliin asti. Ripottele pinnalle 1 tl suolaa ja laita kala sitruunaviipaleiden päälle vuokaan. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin.)
- Kypsennä vuokaa 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes lohi on lohkeavan kypsää. Tarjoa tuoreen raikkaan vesikrassin kanssa.
Toi uunin lämpötila ei kyllä pidä paikkaansa 180 astetta oli kyllä liian vähän tohon aikaan nähden.
Jouduimme lisäämään lämpöä ja aikaa. Muuten ihana ruoka! Tehdään kyllä uudestaan.