Kun seuraavan kerran harkitset tekeväsi pyttipannua, tässä on vaihtoehto. Kypsistä perunoista ja valmiista graavilohesta tehty lohilaatikko kypsyy nopeasti, ja maku on erityisen pehmeä ja lempeä. Sitruuna antaa kaivatun pikku puraisun kermaisen runsaalle ruualle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo
Sitruunainen lohilaatikko kypsistä perunoista
Ainesosat
800
g
keitettyjä perunoita (kiinteä lajike)
1
iso keltasipuli
10-15
g
voita
1
pieni puntti tai ruukku
tilliä
300
g
graavattua lohta
Muna-maito
1/2
dl
sitruunan mehua + 1 tl raastettua kuorta
2
dl
kermaa tai täysmaitoa
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Keitä perunat jo edellisenä päivänä valmiiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja viipaloi kylmät perunat.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolikkaat sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleita pannussa voissa 10 minuuttia, kunnes ne muuttuvat ensin läpikuultaviksi, sitten kullanruskeiksi.
- Hienonna tilli.
- Tee muna-maito. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita muna-maidon ainekset keskenään.
- Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 l) voilla. Lado pohjalle kaksi kerrosta perunoita, päälle sipulia, lohiviipaleita ja tilliä. Kaada hieman muna-maitoa päälle. Lado taas kerros perunoita, sipulia, lohta ja tilliä, kaada hieman muna-maitoa kerroksen päälle. Lado loput perunat päällimmäiseksi.
- Kypsennä uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes muna-maito on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki ennen kuin tarjoat lohilaatikon.