Kodin Kuvalehti on lisännyt 584 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari ja Monserrate Cedeno Medranda KUVA Pia Inberg

Sakealieminen ecuadorilainen kalapata vie kielen mennessään. Kermaisen koostumuksen takaa paahdetuista maapähkinöistä ja maidosta soseutettu tahna. Pata sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai riisin kanssa. Limetti ja korianteri ovat piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Biche de pescado y camarón eli ecuadorilainen kalapata

Ainekset

Maapähkinätahna
2
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
punasipuli
2-3
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
2
dl
täysmaitoa
2
rkl
maapähkinävoita
Kalapata
1
(700 g)
bataatti
2
esikeitettyä maissintähkää
1
paprika
700
g
valkoista kalaa fileinä (esim. ahvenia tai turskaa)
2
rkl
öljyä
1
rkl
oreganoa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
mustapippuria
5
dl
kalalientä
1 1/2
tl
suolaa
1
ps (180 g)
isoja kuorittuja katkarapuja
1
ruukku
korianteria
2
limettiä lohkoina

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maapähkinätahna, joka sakeuttaa kalapadan liemen. Paahda pähkinät kevyesti valurautapannulla tai padassa. Jäähdytä ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja pyöräytä joukkoon juustokumina. Kuullota sipulit mausteöljyssä ja lisää pähkinöiden joukkoon. Aja sileäksi.
  3. Lisää maito ja aja leikkuuterällä tasaiseksi. Mittaa lopuksi maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi
  4. Kuori ja paloittele bataatti. Paloittele maissit reiluiksi paloiksi. Pese ja kuutioi paprika. Poista kaloista ruodot ja paloittele fileet.
  5. Kuumenna öljy padassa ja lisää mausteet. Kuullota hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kalaliemi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää bataatit ja keitä 10 minuuttia.
  7. Lisää paprikat, maissit ja kalapalat. Kypsennä miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Lisää lopuksi maapähkinätahna sekä katkaravut. Kuumenna.
  8. Hienonna päälle runsaasti korianteria. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 917 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Somat kurkumaletut, jotka lastataan chilimarinoiduilla ravunpyrstöillä, sopivat täydellisesti brunssille tai alkupaloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumaletut ja chilimarinoidut ravut

Ainekset

30
g
voita
2
tl
kurkumaa
400
ml
kookosmaitoa
1
muna
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
vettä
Lettujen paistamiseen
öljyä
Chilimarinoidut ravut
200
g
ravunpyrstöjä
½
ruukkua
korianteria
1
chili
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää kurkuma ja anna poreilla pari minuuttia. Nosta jäähtymään.
  2. Riko kulhoon muna. Vatkaa sen rakenne rikki. Sekoita kookosmaito joukkoon. Lisää suola, sokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita kurkumavoi joukkoon. Ohenna taikina vedellä. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.
  3. Sulata ravunpyrstöt haalean, juoksevan veden alla. Purista niistä turha neste pois. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna marinoitua 30 minuuttia.
  4. Kuumenna pikkulettupannu. Paista letut keskilämmöllä öljyssä molemmin puolin kullan ruskeiksi.

Vinkki! Viimeistele ravuilla täytetyt letut yrteillä ja iduilla. Marinoidut ravut sopivat myös nuudelisalaattiin tai naposteluun.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Hanna Hurtta Kuva Tuomas Kolehmainen
Kaikki yhdellä pellillä! Uudella tavalla tehty uunilohi on supernopea arkiruoka.
Kaikki yhdellä pellillä! Uudella tavalla tehty uunilohi on supernopea arkiruoka.

Tämän helpompaa ei ruuanlaitto voi olla! Valitse lohen kaveriksi koko perheen lempikasviksia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pellin lohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
150
g
varsiparsakaalia
1
pienehkö fenkoli
1
pienehkö kurpitsa
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
vihreitä papuja
2
rkl
öljyä
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Kermaviilikastike
1
prk
kermaviiliä
1
tl
Dijon-sinappia
½
ruukkua
ruohosipulia
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja aseta se leivinpaperin päälle uunipellille. Pese vihannekset. Leikkaa paksummat varsiparsikaalit pitkittäin puoliksi, suikaloi fenkoli ja leikkaa kesäkurpitsa noin sormen kokoisiksi paloiksi. Sekoita vihannesten joukkoon öljy ja levitä ne lohen ympärille pellille. Mausta lohi ja vihannekset mustapippurilla ja suolalla.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää. 
  3. Kastiketta varten hienonna ruohosipuli ja sekoita ainekset keskenään. Tarjoile lohen ja vihannesten kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Hanna Hurtta Kuva Juha Salminen
Saako syödä kaiken itse? Sushilautanen näyttää komealta ja on helppo valmistaa.
Saako syödä kaiken itse? Sushilautanen näyttää komealta ja on helppo valmistaa.

Nyt on sushin tekeminen helppoa: asettele ainekset lautaselle ja jaa se yhdessä rakkaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sushilautanen

Ainekset

4
dl
puuroriisiä tai sushiriisiä
5
dl
vettä
2
rkl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Täytteet
300
g
tuoretta lohta
½
kurkku
1
porkkana
1
avokado
1
kevätsipuli
1
dl
edamame-papuja
2
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi tarjolle
wasabia
soijakastiketta
gari-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisiä siivilässä, kunnes pois valuva vesi muuttuu kirkkaaksi. Mittaa riisi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laita kansi päälle ja laske hellan lämpö ihan pienelle. Anna riisin hautua 15 minuuttia. Poista kattila hellalta, mutta anna riisin muhia kannen alla vielä 10 minuuttia.
  2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sekoita se riisin joukkoon ja anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkusta juustohöylällä nauhoja ja kääri nauhat rullalle. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä nauhoja. Kuori avokado, poista siitä kivi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipuli ja sulata edamame-pavut.
  4. Levitä jäähtynyt riisi laakeaan tarjoiluastiaan. Asettele riisin päälle lohi, kurkku, porkkana, avokado, kevätsipuli ja edamame-pavut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile sushilautanen wasabin, soijakastikkeen ja gari-inkiväärin kanssa.

Kommentit (0)