
Sakealieminen ecuadorilainen kalapata vie kielen mennessään. Kermaisen koostumuksen takaa paahdetuista maapähkinöistä ja maidosta soseutettu tahna. Pata sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai riisin kanssa. Limetti ja korianteri ovat piste iin päälle.
Biche de pescado y camarón eli ecuadorilainen kalapata
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin maapähkinätahna, joka sakeuttaa kalapadan liemen. Paahda pähkinät kevyesti valurautapannulla tai padassa. Jäähdytä ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja pyöräytä joukkoon juustokumina. Kuullota sipulit mausteöljyssä ja lisää pähkinöiden joukkoon. Aja sileäksi.
- Lisää maito ja aja leikkuuterällä tasaiseksi. Mittaa lopuksi maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi
- Kuori ja paloittele bataatti. Paloittele maissit reiluiksi paloiksi. Pese ja kuutioi paprika. Poista kaloista ruodot ja paloittele fileet.
- Kuumenna öljy padassa ja lisää mausteet. Kuullota hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kalaliemi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää bataatit ja keitä 10 minuuttia.
- Lisää paprikat, maissit ja kalapalat. Kypsennä miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Lisää lopuksi maapähkinätahna sekä katkaravut. Kuumenna.
- Hienonna päälle runsaasti korianteria. Tarjoa limettilohkojen kanssa.