Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Pia Inberg

Kokeile vaihteeksi bataattia lohen kumppaniksi. Toimii!

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
35 minuuttia + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bataatti-lohilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
3
kpl
sipulia
500
g
lohta
suolaa ja suolatonta sitruunapippuria
1
dl
raastettua parmesaania
1
kpl
ruukku basilikaa
tai
2
kpl
pinaattikourallista
Munaliemi
2
dl
kalalientä
1
prk
ruokakermaa
4
kpl
kananmunaa
suolaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
3
rkl
tillisilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi bataatit ohuiksi. Puolita viipaleet.
  2. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5–10 minuuttia. Valuta.
  3. Kuori ja silppua sipulit. Paista voissa pannulla kullanruskeiksi.
  4. Poista lohesta nahka, ripottele päälle suolaa ja suikaloi kala.
  5. Voitele iso uunivuoka ja asettele pohjalle bataattia.
  6. Ripottele päälle hieman suolaa ja sitruunapippuria.
  7. Levitä bataatin päälle sipulia ja sipulin päälle lohiviipaleita, parmesaania ja basilikaa tai pinaattia. Täytä vuoka näin.
  8. Sekoita munaliemen ainekset yhteen ja kaada vuokaan. Paista ruokaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes bataatit ovat kypsiä.
Me Naiset on lisännyt 820 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Gnocchi-vuoka on saanut inspiraationsa lasagnesta, mutta se on huomattavasti nopeampi tehdä. Vuokaan uppoaa tuoreita tomaatteja ja viiniä.

Annoksia
6
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gnocchi-vuoka

Ainekset

1
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
100
g
parmesaania
1
mozzarellapallo
200
g
kirsikkatomaatteja
½
ruukkua basilikaa
2
tlk tomaattimurskaa
1
dl
punaviiniä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
tl
suolaa
1
tl
pippuria
500
g
tuore-gnoccheja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha.
  2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Raasta parmesaani, siivuta mozzarella. Huuhdo kirsikkatomaatit. Irrottele basilikanlehdet varsista.Kumoa uunivuokaan tomaattisäilykkeet. Sekoita joukkoon viini, hunaja, suola ja pippuri. Lisää gnocchit, jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit ja suurin osa basilikan lehdistä. Sekoita. Ripottele päälle parmesaaniraaste.
  3. Paista uunin alatasolla 25 minuuttia. Nosta uunista, levittele mozzarellasiivut vuoan päälle ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele lopuilla basilikan­lehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Suomalainen ja japanilainen ruokakulttuuri sopivat mainiosti yhteen! Karamellisoidut teriyakimuikut nautitaan raikkaan oluen kera. Kokeile vaikkapa japanilaista Asahia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakimuikut

Ainekset

400
g
pieniä perattuja muikkuja
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
Teriyakikastike
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
tamarisoijaa
4
rkl
miriniä (esim. Blue Dragon)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pieniä muikkuja. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.

  2. Sulata voi pannussa ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin
    10 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

  3. Tee teriyakikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen aineet pannuun ja kiehauta.

  4. Siirrä muikut takaisin pannuun. Pyörittele kaloja kastikkeessa, kunnes ne hieman karamellisoituvat pinnaltaan. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Nopeasti valmistuvaa lohturuokaa! Tölkit ja pakasteet pelastavat äkkinälältä. Keitä nopea kastike tomaateista ja lisää kypsät säilykepavut lopuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin papupata

Ainekset

1
pss (250 g)
soijapapuja (pakaste)
2
tlk (à 310/ 250 g)
käyttövalmiita papuja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
1
pkt (180 g)
pekonia
2
rkl
öljyä
3
dl
lihalientä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata soijapavut esimerkiksi siivilässä kylmän veden alla. Valuta säilykepavut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana. Huuhtele tomaatit. Hienonna minttu. Viipaloi pekoni.
  2. Paista pekonit öljyssä rapeiksi ja siirrä pois pannusta. Paista sipuli, valkosipuli ja porkkanakuutiot samassa pannussa, pekonista jääneessä rasvassa, noin 3 minuuttia. Lisää liemi ja puolet tomaateista. Keitä kasaan 5 minuuttia.
  3. Lisää pavut, suola ja mustapippuri. Keitä vielä 5 minuuttia. Soseuta muutama papu haarukalla kastikkeeseen suurusteeksi. Lisää loput tomaatit ja minttu. Ripottele pekoni päälle.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Suldaan Said Ahmed ja Emilia Kolari KUVAT Pia Inberg

Somalialaisessa lammaspadassa on koko ateria yhdessä padassa. Kuminan, curryn ja korianterin ansiosta pata on herkullisen mausteinen olematta lainkaan tulinen. 

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 2 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Zab eli somalialainen lammaspata

Ainekset

1
kg
luutonta lampaanlapaa tai -paistia
1
iso
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
tl
korianterinsiemeniä murskattuna
1
prk (500 g)
tomaattimurskaa
5
dl
vettä
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
chilijauhetta
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
currya
6
kiinteää perunaa
1
iso
porkkana

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa se reiluiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna tilkka öljyä isossa kattilassa tai padassa. Alenna lämpöä. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää korianteri kuullotuksen aikana.
  4. Kaada joukkoon tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi joukkoon. Mittaa joukkoon mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuutioitu liha. Hauduta kannen alla hyvin miedolla lämmöllä noin 1 t 30 minuuttia.
  5. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kumoa ne pataan ja lisää tarvittaessa vettä. Hauduta vielä tunti. Tomaattiliemen happamuus hidastaa kasviksia kiehumasta ylikypsiksi.

Vinkki! Jos haluat paksumman kastikkeen, kypsennä pataa viimeinen puolituntinen ilman kantta.

Kommentit (2)

eskoj

Missä vaiheessa liha lisätään ruokaan, ruskistetaanko vai mitä tehdään? Taisi tulla kasvisversio, jos lihakuutiot unohtui pöydälle. :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, toivottavasti lihat eivät jääneet pöydälle! Tässä kyseisessä padassa ideana on lisätä lihat joukkoon ruskistamatta. Lisäsin tiedon nyt oikeaan kohtaansa. Mutta jos haluat, voit myös tehdä padan niin, että ruskistat ensin lihat parissa erässä. Molemmilla tyyleillä tulee varmasti herkullista :)