Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Pia Inberg

Kokeile vaihteeksi bataattia lohen kumppaniksi. Toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
35 minuuttia + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bataatti-lohilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
3
kpl
sipulia
500
g
lohta
suolaa ja suolatonta sitruunapippuria
1
dl
raastettua parmesaania
1
kpl
ruukku basilikaa
tai
2
kpl
pinaattikourallista
Munaliemi
2
dl
kalalientä
1
prk
ruokakermaa
4
kpl
kananmunaa
suolaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
3
rkl
tillisilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi bataatit ohuiksi. Puolita viipaleet.
  2. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5–10 minuuttia. Valuta.
  3. Kuori ja silppua sipulit. Paista voissa pannulla kullanruskeiksi.
  4. Poista lohesta nahka, ripottele päälle suolaa ja suikaloi kala.
  5. Voitele iso uunivuoka ja asettele pohjalle bataattia.
  6. Ripottele päälle hieman suolaa ja sitruunapippuria.
  7. Levitä bataatin päälle sipulia ja sipulin päälle lohiviipaleita, parmesaania ja basilikaa tai pinaattia. Täytä vuoka näin.
  8. Sekoita munaliemen ainekset yhteen ja kaada vuokaan. Paista ruokaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes bataatit ovat kypsiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Hetkessä syntyvän lohiherkun salaisuus on ruskistettuun voihin käännelty mausteseos. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lohi-kikhernepelti

Ainekset

4
lohipalaa (450 g)
½
tl
suolaa
2
tlk
kypsiä kikherneitä
Marokkolainen maustevoi
50
g
voita
4
tl
ras el hanout- maustesekoitusta
Lisäksi
rucolaa tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Laita lohipalat leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla. Valuta, huuhdo ja kuivaa kikherneet viereen. Kypsennä 10 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa marokkolainen maustevoi. Pilko voi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. Paahda voita, kunnes se lakkaa vaahtoamasta ja tuoksuu pähkinäiseltä. Varo polttamasta voita! Siirrä levyltä ja sekoita joukkoon mausteseos.

  4. Kaada kuuma maustevoi suoraan lohen ja kikherneiden päälle. Tarjoa heti rucolan tai vesikrassin (ja runsaan salaatin) kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Sitrusmehulla, seesamiöljyllä ja riisiviinietikalla valeltu nieriä on tyylikäs ja raikas alkuruoka. Voit käyttää mandariinin tilalla myös appelsiinia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana tai pikku ruokana
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mandariininieriä-sashimi

Ainekset

400
g
nieriäfileetä
2
tl
sormisuolaa
1
(luomu)mandariini
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
rkl
mustia seesaminsiemeniä
(sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa nieriä graavikalan tapaan ohuik­si viipaleiksi. Laita viipaleet tarjoilulautaselle ja ripottele niille suolaa.
  2. Pese ja halkaise mandariini. Purista toi­sesta puolikkaasta mehu ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot vadille kalojen lomaan.
  3. Sekoita seesamiöljy, mandariinimehu ja riisiviinietikka. Kaada kastike annoksen päälle. Ripottele seesaminsiemenet koris­teeksi. Mausta sormisuolalla.

Kommentit (1)

Särki (roskakala) syötäväksi.

Itse laitan peratut särjet noin 3-4 desin korkeahkoon lasipurkkiin vuorotellen pyrstö ylöspäin pystö alaspäin (mahtuu enemmän) , koskenkorvapullon korkillinen karkeaa merisuolaa, purkkiin rapsi-tai rypsi öljyä niin että kalat peittyy, savuaromi maun mukaan(3 - 4) ruokalusikallista. Kansi kiinni ja kylmään uuniin, lämpö 125 °, noin 5- 6 tuntia ja säilyke on valmis. Tuo kansien kiristäminen tulisina on turvallisuus riski, itse kiristän heti ne tiukkaan, silloin huomaa kannen tiukkuuden. Puhun 30 vuoden kokemuksella, ei yhtään räjähtänyttä purkkia, olen myös kokeillut ahvenista, pää, evät ja suolet pois, ei suomusteta, vaan huuhdellaan hyvin, pysyy "koossa" valmistuksen ajan. Suomut on pehmeitä ja kalsiumin luonnollinen lisä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Dimitrios Himonas ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Orzo-jyväpasta eli kreikkalaisittain kritharáki on kiitollinen aines tässä lohturuuassa, jossa yhdistyvät pastan ja risoton parhaat ominaisuudet. Padassa haudutettu lammas pääsee vielä lopuksi orzon kanssa uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Orzo-lammasvuoka eli juvétsi

Ainekset

500
g
luutonta lampaanpotkaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
50–75
g
voita
400
g
tomaattimurskaa
1–1¼
tl
sokeria
1–1¼
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
250
g
orzoa eli jyväpastaa
kuumaa vettä
LISÄKSI
2–4
tl
oliiviöljyä
50
g
Kefalotiri- tai parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa se 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hie­nonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  2. Ruskista lihat voissa laakeassa paistoka­sarissa tai kannellisessa pannussa kauttaal­taan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaat­timurska, sokeri, suola ja pippuri. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä. Anna hautua kan­nen alla noin tunti.
  3. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Siirrä paistokasari pois liedeltä ja sekoita orzo ruokaan. Lisää kuumaa vettä sen verran, et­tä aineet juuri ja juuri peittyvät. Kumoa seos isoon uunivuokaan tai jaa neljään uuninkes­tävään annosvuokaan. Paista isoa vuokaa uunissa noin 30 minuuttia tai annosvuokia noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita ruokaan tilkka öljyä juuri ennen tarjoilua ja viimeistele raastetulla juustolla.

 

Pohjois-Kreikan Naoussasta tulevat mausteiset ja tumman marjaisat puna­viinit ovat omiaan haudutetun lampaanlihan seuraan.

Kommentit (0)