
Ranskalainen hienostunut dijoninsinappi tuo makuun aromikasta ja voimakasta sinappisuutta, joka ei kuumennettaessakaan vaimene.
Kourallinen raaka-aineita, ympäristöystävällistä silakkaa ja yllättävän vähän vaivaa. Näillä aineksilla syntyy parhaat sinappiset uunisilakat.
Silakkafileet maustetaan suolan ja pippurin lisäksi tuoreella rakuunalla, joka tuo ruokaan ranskalaista vivahdetta. Fileet kieritetään rullaksi ja asetellaan uunivuokaan tiiviisti.
Täyteläinen kastike sekoitetaan smetanasta, kermasta, sinapista ja mausteista. Se kaadetaan silakkarullille ja viimeisenä päälle laitetaan ohuita sitruunaviipaleita, jotka raikastavat kokonaisuutta. Silakat kypsyvät uunissa alle tunnissa.
Dijoninsinappi-uunisilakat
Ainekset
Työvaiheet
- Poista silakkafileistä selkäevät. Levitä fileet leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja hienonnetulla rakuunalla. Kiepauta fileet rullalle ja nosta uunivuokaan vieriviereen.
- Sekoita kulhossa smetana, kuohukerma, dijoninsinappi, suola ja rakuuna. Kaada silakkarullien päälle vuokaan.
- Leikkaa pesty sitruunanpuolikas viipaleiksi, poista mahdolliset siemenet ja lado viipaleet silakkarullien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasolla 45 minuuttia.
Onko nuo rakuuna määrät oikein tuntuu aika paljolta??
Joo totta on, aivan liian paljon rakuunaa.
Silakka on niin ihanan makuinen kala, että ei kannata pilata liialla maustamisella. Mainotuotteet ainakin pois ja rakuna.
Outoa, jos vain suola, sitruuna ja sinappi riittää.
Smetana ja kerma ei kiinnosta. Samoin niiden määrä tuntuu kyllä suurelta. Mikä olisi olisi vaihtoehto?
Hyvä kalanmaku ja koostumus hukutetaan smetanaan ja kermaan. Samalla reseptillä löytynee esim. Rakuunakana uunissa.