Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2180 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Barry MacNamara KUVA Sami Repo

Tämä maukas vuoka on Taste of Helsinki -festivaalin Suomeen tuoneen Barry McNamaran lohturuokaa. Amerikassa hän valmisti sen turskasta ja savustetusta koljasta. Loistava suomalainen versio taas sisältää kuhaa ja savunieriää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 min + paisto 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kuha-savunieriävuoka

Ainekset

1
pieni sipuli
2
mausteneilikkaa
4-6
kokonaista mustapippuria
1
laakerinlehti
1
l
maitoa
450
g
kuhafileitä
keskikokoinen, savustettu nieriä
6
kovaksikeittetyä kananmunaa
Béchamel-kastike
110
g
voita
3/4
dl
vehnäjauhoja
maustettu maito
5
rkl
silputtua lehtipersiljaa
1/2
tl
muskottipähkinää
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
Perunamuusi
n. 700
g
jauhoisia perunoita
50
g
voita
2
tl
suolaa
1-2
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Mittaa sipuli, neilikat, pippurit, laakerinlehti ja maito isoon kasariin tai paistinpannuun. Laita kuhafileet sekaan. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja hämmennä lientä muutama minuutti, kunnes kuha on kypsää.
  2. Nosta kuhafileet lautaselle ja jäähdytä hetki. Pyyhi kaikki mausteet pois kalasta. Murenna kalan liha pienemmiksi paloiksi.
  3. Poista nieriästä nahka ja perkaa kala. Sekoita kuha- ja nieriäpalat yhteen ja levitä ne ison, voidellun uunivuoan pohjalle. Kuori keitetyt kananmunat, leikkaa ne viipaleiksi ja levitä vuokaan kalojen päälle.
  4. Siivilöi maito valkokastiketta varten. Sulata kattilassa 60 g voita. Lisää jauhot ja kypsennä niitä voissa muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää 4 dl mauste-maitoa koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kastiketta sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Lisää 4 dl maitoa ja keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes kastike on sakeaa. Kastike on valmista noin 10 minuutissa.
  5. Lisää kastikkeen sekaan lehtipersilja, muskottipähkinä, suolaa ja jauhettua valkopippuria makusi mukaan. Kaada kastike vuokaan kanamunien päälle. Painele lusikalla ”reikiä” paistokseen, jotta kastike pääsee valumaan pohjalle asti.
  6. Valmista perunamuusi. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat siivilässä. Kuumenna 2 dl mauste-maitoa ja voi kattilassa. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää maito-voiseosta, kunnes muusi on pehmeää. Mausta suolalla makusi mukaan.
  7. Levitä tai pursota muusi vuokaan kastikkeen päälle. Laita päälle muutama voinokare ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes perunamuusi on kullanruskeaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pizza bianco -tyylisestä pizzasta kypsennetään vain pohja ja kermaviilistä tehty sitruunainen kastike. Kuuma pizza täytetään kylmäsavulohella, kurkkulastuilla, rucolalla ja marinoidulla punasipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 25 min + kohottaminen 30 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-ruispizza

Ainekset

POHJA
15
g
hiivaa
½
tl
suolaa
1 ½
dl
vettä
1 ½
dl
vehnäjauhoja (durum)
1 ½
dl
ruisjauhoja
2
tl
oliiviöljyä
KASTIKE
½
sitruunan kuori
1 ½
dl
kermaviiliä (rasvaa 10 %)
2
tl
sitruunan mehua
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Täyte
puolikas
kurkku
100
g
kylmäsavulohta
tuoretta rucolaa
1
pieni punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa, sokeria ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta jauhot ja öljy joukkoon. Anna taikinan kohota noin 30 min.

  2. Marinoi punasipuli. Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu sekä ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria.

  3. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kermaviili, kuoriraaste ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kastike pizzapohjalle. Kypsennä 225 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes pizza alkaa ruskistua reunoilta.

  4. Höylää kurkusta pitkiä lastuja juustohöylällä. Levitä kuuman pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleita, kurkkulastuja, rucolaa ja marinoitua punasipulia.

Kommentit (1)

Vierailija

Yksi kysymys heräsi. Ootko laittanu pizzat lattialle vai seinälle paiston jälkeen?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2180 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sillä aikaa kun hedelmien ja yrttien maustama lammaspata porisee liedellä, lisukkeeksi tulevat dukkahjuurekset paahtuvat uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lammaspata

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2–3
rkl
oliiviöljyä
2
kanelitankoa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
tl
sahramia
n. 7
dl
liha- tai kasvislientä
200
g
kuivattuja aprikooseja
½
dl
minttua hienonnettuna
(1
säilötty sitruuna)
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
DUKKAHJUUREKSET
600
g
juureksia (esim. juuriselleriä ja porkkanaa)
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
dukkah-maustetta
LISÄKSI
kuskusia

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä padassa muutama minuutti. Lisää lihat ja paista niihin kaunis väri. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Kaada lihaliemi pataan, anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna padan porista kannen alla, miedohkolla lämmöllä noin tunti.

  2. Valmista sillä aikaa juurekset. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne pitkittäin. Laita juurekset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta öljy päälle. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Ripottele dukkahmauste päälle.

  3. Paloittele aprikoosit ja lisää ne pataan. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes lammas on todella mureaa. Hienonna minttu ja lisää se pataan. Halutessasi voit kuutioida mukaan myös säilötyn sitruunan. Tarkista maku, lisää pippuria ja tarvittaessa suolaa. Tarjoa pata dukkahjuuresten ja kuskusin kanssa.

Vinkki! Viimeistele pata fetajuustolla ja granaattiomenansiemenillä. 

Kommentit (1)

A-M

Kuullostaa super herkulliselta. Täytyy hankkia tuota Dukkah maustetta. Ei ole entuudestaan tuttu. Ras el Hanoutia käytän paljon. Kiitos Sanna reseptistä!

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukkaasta yhden astian ruuasta löytyy mehukkaita lohipaloja, rouskuvia sokeriherneitä, kukkakaalinnuppuja ja riisiä. Lisää lohipalat pannulle vasta loppuvaiheessa, jotta ne pysyvät ehjinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-kukkakaaliriisi

Ainekset

1
pieni kukkakaali
¼
purjon vihreää osaa
1
tl
öljyä
1
tl
currya
2
tl
inkivääriä raasteena
1
dl
riisiä
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
300
g
kirjolohifileetä kuutioina
2
rkl
kalakastiketta
100
g
sokeriherneitä
1
limetin mehu
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna purjo. Paista kasviksia öljyssä kuumalla vokkipannulla pari minuuttia. Lisää pannulle curry ja inkivääri. Paista vielä noin minuutti.

  2. Lisää pannulle riisi, vesi ja suola. Anna kypsyä kannen alla noin 8–10 minuuttia.

  3. Kuutioi lohi ja mausta kalakastikkeella. Lisää lohikuutiot ja sokeriherneet vokkipannulle ja kuumenna sen verran, että lohipalat kypsyvät.

  4. Purista pannulle limetin mehu ja ripottele joukkoon runsaasti korianteria.

Kommentit (2)

Ei noin

Riisi ja kukkakaalin nuput kyllä kypsyvät eri aikaan

Vierailija

Edelliselle kommentoijalle..

Jos on pika riisiä niin tuo 8-10 on vallan riittävä aika