Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Valkoinen misotahna on kermaista ja tekee makaronilaatikosta ihanan pehmeän. Jos kaipaat enemmän ytyä, lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu tonnikala-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
makaronia
1
tlk
tonnikalapaloja öljyssä
(2
rkl
kapriksia)
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
4
dl
voimakasta juustoraastetta (esim. gryère tai cheddar)
1
dl
valkoista misotahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
1
dl
voimakasta juustoraastetta
1
dl
pankojauhoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Valuta tonnikala ja kääntele makaronien joukkoon. Kaada uunivuokaan.
  3. Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon 4 dl juustoraastetta ja misotahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada juustokastike päälle ja ripottele loppu juustoraaste ja pankojauhot päällimmäiseksi. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (5)

Satuhelena

Mitä tämä miso on? Eikö korppujauhoja voi laittaa pankojauhojen sijaan? Itse laittaisin noin suureen makaroonimäärään 2 tölkkiä tonnikalaa...

Vierailija

2 tölkkiä minäkin laittaisin,
enkä tiedä mitä miso on ????

Vierailija

Jos ei halua vääntää kattilassa kastiketta, niin riittää kun vuokaan sekoittaa ruokakermaa ja juustoraastetta mausteiden kera.

Vierailija

Joo, pari purkkia tonnikalaa ja pehmeää koskenlaskijaa joukkoon! Ei tarvii ite veivata sitä juustokastiketta!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

hyviä vinkkejä juustokastikkeen kanssa oikaisuun! Korppujauhoja voi toki käyttää, jos ei välitä pankojauhoista.

Miso on japanilainen soijapavuista tehty maustetahna, jota myyvät aasialaisiin tuotteisiin erikoistuneet kaupat ja ihan tavalliset marketitkin nykyään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)

Peltikiusaus lohesta

1 sipuli
1 dl tilliä (hienonnettuna)
100 g fenkolia
2 (luomu)sitruunan kuorta (raastettuna)
1 ps perunasuikaleita (1 kg, pakaste)
1 pkt kylmäsavulohta (300 g, viipaleina)
1/2 tl suolaa
1/2 tl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Soijakastike ja seesamiöljy maustavat uunilohen, joka on saanut vaikutteita havaijilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pokelohi uunissa

Ainekset

1
kg
ruodotonta lohifileetä
Inkivääri-seesamikastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
inkivääriä raastettuna
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
seesamiöljyä
1/2
dl
miriniä
2
tl
srirachakastiketta
Lisäksi
1-2
limettiä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
kevätsipulia ja/tai korianterinoksia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne soijan, seesamiöljyn, mirinin ja srirachakastikkeen kanssa.
  2. Laita lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Valuta puolet kastikkeesta päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Kala saa jäädä hieman läpikuultavaksi. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla kalan paksuimmasta kohdasta. Kun lämpötila on 42–44 astetta, kala on sopivan kypsää.
  3. Valuta loppu kastike kalalle. Purista päälle hieman limettimehua. Halutessasi viipaloi limettiä koristeeksi päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja/tai muutamalla korianterinoksalla. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Kommentit (0)