
Valkoinen misotahna on kermaista ja tekee makaronilaatikosta ihanan pehmeän. Jos kaipaat enemmän ytyä, lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen kapriksia.
Misolla maustettu tonnikala-makaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
- Valuta tonnikala ja kääntele makaronien joukkoon. Kaada uunivuokaan.
- Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon 4 dl juustoraastetta ja misotahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada juustokastike päälle ja ripottele loppu juustoraaste ja pankojauhot päällimmäiseksi. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Mitä tämä miso on? Eikö korppujauhoja voi laittaa pankojauhojen sijaan? Itse laittaisin noin suureen makaroonimäärään 2 tölkkiä tonnikalaa...
2 tölkkiä minäkin laittaisin,
enkä tiedä mitä miso on ????
Jos ei halua vääntää kattilassa kastiketta, niin riittää kun vuokaan sekoittaa ruokakermaa ja juustoraastetta mausteiden kera.
Joo, pari purkkia tonnikalaa ja pehmeää koskenlaskijaa joukkoon! Ei tarvii ite veivata sitä juustokastiketta!
Moikka,
hyviä vinkkejä juustokastikkeen kanssa oikaisuun! Korppujauhoja voi toki käyttää, jos ei välitä pankojauhoista.
Miso on japanilainen soijapavuista tehty maustetahna, jota myyvät aasialaisiin tuotteisiin erikoistuneet kaupat ja ihan tavalliset marketitkin nykyään.
Tämä jäi luottoreseptiksi meille! Saa kohtuu nopeasti uuniin. Miso käy monenlaiseen ruokiin. Ei pelkästään ihaniin aasialaisiin. Se teki tästä ruuasta extra kermaisen ja maukkaan. Olemme tehneet miso muikkuja, johon se myös käy.