
Fenkoli pehmenee risotossa ja maustaa sen aromaattiseksi. Pastiksessa paistetut ravut tekevät risotosta juhlavan.
Fenkolirisotto ja pastisravut
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa fenkolien varret pois ja jätä ne lientä varten.
-
Viipaloi yksi fenkoli mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä. Hienonna toinen fenkoli, sipulit ja valkosipulinkynsi. Raasta parmesaani hienoksi.
-
Kiehauta liemi ja fenkolin varret kattilassa.
-
Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla laakealla pannulla 3 minuuttia. Lisää öljy, sipulit ja kuutioitu fenkoli. Kuullota noin 7 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
-
Nosta lieden lämpöä. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia, kunnes riisi alkaa ritistä. Lisää valkoviini kattilaan. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
-
Kaada noin puolet liemestä riisien päälle ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Lisää myös viipaloidut fenkolit. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa olla löysää.
-
Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon kuutioitu voi ja parmesaani. Rouhi päälle pippuria. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä rapujen valmistuksen ajan.
-
Taputtele ravut kuiviksi talouspaperilla. Kuumenna pannu ja sulata siinä voi. Kaada päälle pastis. Kiehauta ja lisää ravut. Paista kovalla lämmöllä sekoittaen noin 2–4 minuuttia, kunnes ravut ovat kauniin vaaleanpunertavia ja kypsiä.
Vinkki Fenkolirisottoon sopii mainiosti esimerkiksi kotimainen järvikalaliemi, jossa on kevyt, raikas maku. Voit valmistaa liemen myös fondista.
Lähiruokaa niin viimesen päälle. Omasta kaapista löytyy voita ja valkosipulia.