Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikea
Hummeririsotto Hodari & Hummerin tapaan
Ainesosat
5
dl
risottoriisiä (carnaoli, arborio, vialone)
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
laakerinlehti
2
oksaa
timjamia
n. 1
l
rapu- tai hummerilientä
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
valkoviiniä
3
rkl
voita
3/4
dl
tuoretta parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
Vaiheet
-
Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Lämmitä hummeriliemi kuumaksi.
-
Kuullota öljyssä sipulit, valkosipuli ja risottoriisi. Lisää kattilaan valkoviiniä ja lientä koko ajan sekoittaen, ja lisää nestettä aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa lientä lisäten ja sekoittaen noin 14-15 minuuttia.
-
Kun risoton rakenne on puuromainen ja melko löysä, lisää joukkoon voi ja parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja pippurilla ja sitruunamehulla. Viimeistele mango-hummerisalaatilla ja rucolapyreellä.