Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3092 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Erilaiset vihreät tuovat tälle pastalle freesin säväyksen. Valmista kylkeen kuha Gremolata ja annos on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta primavera

Ainekset

1
nippu (500 g) vihreää parsaa
2
kevätsipulinvartta
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
(luomu) sitruunan mehu
1/2
ruukku basilikaa
3
dl
baby-pinaattia
1-2
tl
suola
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
sokeria
Lisäksi
200
g
pastaa (esim. tagliatelle)
parmesaanijuustoa raasteena tai lastuina

Työvaiheet

  1. Pane pastan keitinvesi kiehumaan.
  2. Huuhtele parsat ja leikkaa 1–2 cm puumaista osaa varren tyvestä pois. Kuori parsat ja paloittele kolmeen osaan. Hienonna kevätsipulit. Paista parsoja kuumassa paistinpannussa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää kevätsipulit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää sitruunanmehu, basilika, pinaatti ja mausteet pannuun ja pyöräytä nopeasti sekaisin. Valuta kypsä pasta. Sekoita kasvikset ja parmesaani pastaan. Tarjoa kuhan lisukkeena.

Kuha gremolata

Ainekset

600
g
nahatonta kuhafileetä
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Gremolata
2
ruukkua lehtipersiljaa
1
valkosipulinkynsi
1/2
(luomu) sitruunaa

Työvaiheet

  1. Aloita gremolatan valmistuksella. Hienonna persilja ja valkosipuli, raasta sitruunankuori. Laita persilja, valkosipuli ja sitruunankuori mortteliin. Purista sitruunan mehu joukkoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Voit myös valmistaa gremolatan veitsellä hienontaen.
  2. Leikkaa kuhafileet nahkoineen 4 annospalaksi. Paista kuumassa pannussa voissa 2 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi gremolataa paistetun kalan pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3092 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Klassisen maustepippurin sijaan silakkalaatikko saa makunsa sitruunasta ja dijoninsinapista. Purjo antaa mukavaa mehevyyttä kerrosten väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ravintolatason silakkalaatikko

Ainekset

500
g
silakkafileitä
1
kg
perunoita
1
(noin 250 g)
purjo
3
rkl
voita
1
ruukku tilliä
½
sitruunan mehu
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
150
g
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Poista halutessasi evät ja ruoto.

  2. Pese ja viipaloi perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa voissa pari minuuttia, kunnes se hieman pehmenee.

  3. Hienonna tilli. Purista sitruunan mehu kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, ranskankerma, sinappi ja mausteet. Lisää purjo ja tilli.

  4. Voitele uunivuoka. Levitä perunaviipaleita vuoan pohjalle. Lisää silakkafileitä ja purjo-kermaseosta. Lisää sitten kerroksittain perunoita, silakkafileitä ja kermaseosta. Ripottele korppujauhot pinnalle.

  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3092 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Lämmin aasialaisten raaka-aineiden salaatti kiepsahtaa lisukkeesta omaksi ruokalajikseen, kun mukaan paistaa jättiravunpyrstöjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin paksoi-rapusalaatti

Ainekset

4
paksoita eli pinaattikiinankaalia
1
iso kurkku
16
kuorittua jättikatkaravunpyrstöä (ASC) sulatettuna
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
kurkumaa
½
tl
suolaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
limetin mehu
1
ruukku korianteria
½
ruukku minttua
n. ½
dl
rapeaa chiliöljyä (esim. Lao gan ma tai Pirkka)

Työvaiheet

  1. Leikkaa paksoit pitkittäin puoliksi ja edelleen muutamaan osaan suupaloiksi. Pienet paksoit voit jättää puolikkaiksi. Puolita kurkku pitkittäin, kaavi siemenet lusikalla pois, ja leikkaa kurkunpuolikkaat noin puolen sentin viipaleiksi.

  2. Kuivaa ravut talouspaperilla painellen. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää ravut ja kurkuma ja paista rapuja noin minuutti molemmin puolin. Mausta ripauksella suolaa. Siirrä ravut pannulta folion alle.

  3. Lisää seesamiöljy, paksoi ja kurkkuviipaleet kuumalle pannulle ja paista 2–3 minuuttia, muutaman kerran käännellen.

  4. Ota pannu liedeltä ja lisää ravut. Purista limetin mehu ja revi yrtit salaatin joukkoon. Lusikoi chiliöljy päälle tai tarjoa erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3092 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Frittaa muikkuja ja ohuita sitruunaviipaleita Elm-ravintolan tyyliin. Simppeli annos aiheuttaa ruokapöydässä silkkaa mielihyvän hyrinää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Frittimuikut ja -sitruunat

Ainekset

600
g
puhkottuja muikkuja
1
dl + 9 dl
vettä
½
dl
karkeaa merisuolaa
2
luomusitruunaa
FRITTITAIKINA
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
dl
olutta (esim. lageria tai vaaleaa vehnäolutta)
AIOLI
1
kananmuna
2
tl
dijoninsinappia
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
tl
sitruunamehua
3
valkosipulinkynttä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
1
l
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Huuhtele muikut lävikössä kylmällä vedellä.

  2. Kiehauta 1 dl vettä ja suola pienessä kattilassa. Kaada suolaliemi teräskulhoon ja lisää 9 dl kylmää vettä ja muikut. Anna maustua noin 15 minuuttia.

  3. Pese sitruunat ja leikkaa niistä päädyt pois. Viipaloi sitruunat ohuiksi.

  4. Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko kanamuna ja lisää sinappi kapeaan korkeaan astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjaan kiinni, käynnistä sekoitin ja lisää jouk- koon öljy ohuena nauhana. Purista joukkoon sitruunamehu. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita yhdessä mausteiden kanssa majoneesin joukkoon.

  5. Laita jauhot ja suola kulhoon. Lisää olut ja vispaa taikina tasaiseksi.

  6. Valuta muikut lävikössä. Kaada ne talouspaperin päälle lautaselle ja painele talouspaperilla kevyesti.

  7. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 170–180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu leipäpala ruskistuu öljyn pinnalla kauniisti poreillen. Dippaa muikut taikinaan, ja siirrä ne pataan. Kypsennä muikkuja muutamassa erässä noin 2–3 minuutin ajan. Käännä kaloja kerran paistamisen puolivälissä. Nosta kypsät muikut reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.

  8. Kypsennä seuraavaksi sitruunat samalla tavalla: dippaa sitruunaviipaleita taikinaan, ja laita pataan paistumaan noin 2 minuutiksi. Valuta sitruunaviipaleita hetki talouspaperin päällä, ja nosta ne kalojen kanssa tarjolle.

Vinkki Ohutkuorisissa luomusitruunoissa on vähiten kuoren ja hedelmälihan väliin jäävää valkoista, kitkeränmakuista kalvoa. Mitä ohuemmat sitruunaviipaleet, sen parempi. Terävän veitsen sijaan sitruunat voi viipaloida mandoliinileikkurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Shawarma on eräänlainen Lähi-Idän kebab: suikalelihaa, joka pyöritellään mausteseoksessa. Shawarman herkulliset mausteet saa nyt ylleen kasvisjauhis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeshawarma ja manteliriisi

Ainekset

1
pkt (280)
vegejauhista
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
SHAWARMA-MAUSTESEOS
4
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
suolaa
¾
tl
jauhettua maustepippuria
¾
tl
kanelia
¾
tl
kuminaa
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
jauhettua mustapippuria
MANTELIRIISI
2
dl
basmatiriisiä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
75
g
kuivattuja pehmeitä luumuja
2
rkl
rypsiöljyä
dl
manteleita
(4
rkl
pinjansiemeniä)
2
tl
piparkakkumaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
tuoretta korianteria
LISÄKSI
kaupan valmista hummusta

Työvaiheet

  1. Tee ensin manteliriisi. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Hienonna luumut.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota sipuleita 5 minuutin ajan. Lisää porkkanaraaste ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

  3. Lisää kypsä riisi, mausteet ja luumut. Lisää mantelit ja pinjansiemenet sellaisenaan tai paahda ensin kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja lisää vasta sitten. Kääntele ja lämmitä tasaiseksi, lisää öljyä tarvittaessa, jos riisi uhkaa palaa pohjaan.

  4. Hienonna lopuksi korianteria pinnalle ja tarjoa vegeshawarman ja hummuksen kanssa.

  5. Tee shawarma-mausteseos. Jauha mausteet morttelissa. Ruskista vegejauhis öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta noin 2 teelusikallisella shawarma-mausteseosta.

  6. Tarjoa hummuksen ja manteliriisin kanssa.

Kommentit (0)