Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Kikkoman

Yksi Japanin suosituimmista maustekastikkeista on ”ponzu-kastike”, jossa yhdistyvät soija ja sitrushedelmien aromit. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Ponzu-sitrussoijakastikeella maustettu kylmäsavulohipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
mieto chili hienonnettuna
1
tl
fenkolinsiemeniä
3
dl
kuohukermaa
0,75
dl
Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta
2
tl
sokeria
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
200
g
kylmäsavulohiiviipaleita paloiteltuna
1
dl
kevätsipulin vihreää vartta hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Pane pasta kiehumaan suolattuun veteen ja valmista sillä aikaa kastike.
  2. Kuumenna öljy kasarissa, lisää valkosipuli, chili ja fenkolinsiemenet. Kuullota pari minuuttia.
  3. Lisää kerma, Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastike sekä sokeri ja sekoita.
  4. Anna poreilla miedolla lämmöllä pari minuuttia, jotta kastike hieman paksuuntuu.
  5. Lisää kirsikkatomaatit ja kuumenna noin minuutin ajan.
  6. Lisää lohi ja sekoita, nosta kasari pois liedeltä.
  7. Sekoita kastikkeeseen pasta ja kevätsipuli. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Raikas ja eksoottinen kinilaw on Filippiinien versio cevichestä. Rasvainen nieriä sopii hyvin upotettavaksi inkiväärillä ja limetillä maustettuun riisiviinietikkaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriä-kinilaw

Ainekset

400
g
nieriää fileenä
pala
kurkkua
1
punasipulia
1
chili
1
limen kuori ja mehu
1–2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista kalafileistä ruodot ja nahka. Leikkaa kala pieniksi haarukkapaloiksi. Kuori ja viipaloi kurkku, hienonna sipuli ja chili. Raasta limen kuori isoon kulhoon ja purista mukaan mehu. Raasta mehuun inkivääriä ja lisää etikka, sokeri ja suola. Vispaa niin, että sokeri ja suola liukenevat nesteeseen.

  2. Laita kala, sipuli ja kurkku liemeen, lisää kookos ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 30–45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt voit unohtaa pannun, sillä tämän herkkupastan höysteet, lehtikaali ja sienet, paahdetaan uunissa pellillä. Napakan kypsäksi keitetty pasta imaisee syksyiset maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-lehtikaalipasta

Ainekset

300
g (n. 1 l)
kantarelleja tai suppilovahveroita
250
g
lehtikaalia
Maustekastike
2
valkosipulinkynttä
1
rosmariininoksa
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paahdetut valkosipulinkynnet
2
valkosipulinkynttä
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa
2
rkl
pastan keitinvettä
1
rkl
voita
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Puhdista ja paloittele kantarellit tai suppilovahverot. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti, hienonna lehdet. Laita sienet ja lehtikaali kulhoon.

  3. Tee maustekastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna rosmariinin lehdet. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kastike lehtikaalin ja sienten joukkoon. Levitä sieni-lehtikaaliseos leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kokonaisina pienen folioarkin päälle. Lisää päälle öljyä ja suolaa. Kääräise folio paketiksi ja se pellille sieniseoksen viereen. Laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Kasvisten paahtuessa keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 2 ruokalusikallista keitinvettä kastikkeeseen.

  6. Hienonna pehmenneet valkosipulinkynnet. Sekoita valutettu pasta, 2 rkl keitinvettä, voi, valkosipuli ja sieni-lehtikaaliseos keskenään. Halutessasi raasta parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (4)

Vierailija

Mitä sillä jäljelle jääneellä misoliemellä tehdään?

Erityisasiantuntija

Missä on pepe,

Rouva Rooma

Ja alkuperäisen cacio e pepen kanssa ei tällä ole mitään tekemistä. Misotahnaa ja chiliä... voi elämän kevät näitä ”ammattilaisia”.

Vierailija

Varmaan ihan hyvää, mutta miksei voi kutsua vaikka misopastaksi kun ei ole sitä alkuperäistä nähnytkään

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kiedo inkiväärillä täytetyt silakkafileet herkkupaketeiksi! Japanilaishenkiset kalanyytit maistuvat herkullisilta wasabikastikkeen ja rouskuvan suikalesalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silakka-norinyytit

Ainekset

16
(n. 450 g)
silakkafilettä
1
tl
suolaa
4
rkl
sushi-inkivääriä
2
norilevyä
Limetti-wasabikastike
1
limetti
½
dl
soijakastiketta
2
tl
wasabitahnaa
1
tl
(paahdettua) seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Poista silakoista keskiruoto. Pyyhi fileet kuiviksi. Levitä ne työalustalle ja mausta suolalla. Laita jokaisen fileen keskelle pieni nokare sushi-inkivääriä ja taita fileet poikittain kaksinkerroin.
  2. Leikkaa norilevyt noin 2 cm:n suikaleiksi. Kääri suikale napakasti kalanyytin ympärille. Kostuta norisuikaleen pää kevyesti ja paina kiinni. Kypsennä kalanyyttejä höyrykattilassa 2–3 minuuttia.
  3. Purista limetin mehu kulhoon, sekoita soijakastike, wasabi ja seesamiöljy joukkoon. Tarjoa kastike silakkanyyttien ja suikalesalaatin (ks. ohje alempaa) kanssa.

Suikalesalaatti

Ainekset

2
porkkanaa
2
kevätsipulinvartta
¼
(250 g)
punakaalia
1
ruukku
korianteria
2
rkl
sushietikkaa
1
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkana. Viipaloi sipulit, suikaloi kaali ja hienonna korianteri. Laita kaikki aineet kulhoon.
  2. Puristele vihanneksia käsin, jotta mausteet sekoittuvat ja kaali hieman pehmenee. Anna maustua huoneenlämmössä 20 minuuttia.

Kommentit (0)