Metsäsienipastaa ja hiillostettua siikaa: Sannin päivänä Satulinnassa tarjoiltiin upean syksyinen herkkuateria.
Sannin metsäsienipastaa ja hiillostettua siikaa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi sienet ja suikaloi sipulit. Paista sieniä voissa kunnes neste haihtuu ja sienet saavat hieman väriä. Lisää sipulit, mausta suolalla ja pippurilla ja paista vielä hetki. Lisää sherry, yrtit sekä kerma. Keitä kokoon kunnes kastike on sopivan paksua. Ota yrtit kastikkeesta pois.
- Taputtele siikapalat kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja ripottele pannulle suolaa. Hiillosta kaloja nahkapuoli alaspäin kunnes nahka on kauniin ruskea. Käännä ja kypsennä vielä hetki.
- Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa. Tarjoa kalan ja sienipastan lisukkeena parmesaania.