Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Pesto ja valkosipuli maustavat simppelin pastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardinialainen pasta

Ainekset

300
g
pastaa (esimerkiksi gnocchi)
Kastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
tomaattia
1
rkl
öljyä
1
dl
oliiveja
1
prk
(200/150 g) tonnikalaa öljyssä
1/2
dl
pestoa (valmista purkista)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeen valmistus. Kuori ja hienonna sipuli ja valko­sipulinkynnet. Lohko tomaatit.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuleita 3 minuuttia. Pane pasta kiehumaan.
  3. Lisää tomaatit pannulle sipuleiden kanssa ja hauduta ruokaa 10 minuuttia. Leikkaa oliivit paloiksi ja lisää ne tonni kalan ja peston kanssa kastikkeeseen. Valuta kypsä pasta ja sekoita se joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Leivinpaperista taitellun nyytin kätköissä ruoka kypsyy uunissa helposti ja käryttömästi. Pakettiin piilotetaan jättirapuja, lehtikaalia ja kuskusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukuskus paketissa

Ainekset

2
dl
(täysjyvä)kuskusia
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
appelsiinimehua
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
100
g
lehtikaalia
16
raakaa jättirapua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsään kuskusiin öljy. Mausta appelsiinimehulla ja pippurilla.
  2. Ota kahdeksan arkkia leivinpaperia. Niistä tehdään neljä pakettia eli laita aina kaksi arkkia päällekkäin. Taita arkit kahtia ja leikkaa ne puolikkaan sydämen muotoisiksi eli avattuna arkit ovat sydämen muotoisia.
  3. Hienonna lehtikaalit. Nosta kuskusia, katkarapuja ja lehtikaalia arkkien keskelle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Valuta hieman öljyä paketteihin. Taita kahtia ja taittele kiinni tiiviiksi paketeiksi.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Pirskota paketteihin halutessasi sitruunamehua ja sitruunan kuoriraastetta. Jos olet kastikkeiden ystävä, tarjoa paketit peston, tsatsikin tai maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Helpot pizzapatongit valmistuvat esipaistetuista patongeista. Kokeile simppeliä tonnikala-maissitäytettä tai sovella reseptiä omilla lempitäytteilläsi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapatongit

Ainekset

2
esipaistettua patonkia
Täyte
1
pieni tlk
maissia (noin 150 g)
1
tlk
tonnikalaa öljyssä
2
(eri väristä) paprikaa
100
g
juustoraastetta
1
tl
kuivattua oreganoa
Lisäksi
4
rkl
tomaattipyreetä
50
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni patonkipakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Puolita patongit pituussuunnassa leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunissa puolet annetusta kypsennysajasta.

  3. Tee sillä aikaa täyte. Valuta säilykkeet, säästä hieman tonnikalan öljyä. Paloittele paprikat pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  4. Ota puoliksi paistetut patongit uunista. Voitele jokainen ruokalusikallisella tomaattipyreetä. Jaa tonnikalapaprikatäyte päälle, ripottele pinnalle vielä juustoa ja paista uunissa, kunnes juusto on sulanut ja patongit saaneet hieman väriä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkea voikastike ja vihreä tilliöljy muuntavat klassisen kuha-annoksen trendikkääksi katseenvangitsijaksi.

Kahden kastikkeen trendi on tullut jäädäkseen! Hieno pari kalalle on öljyllä leikattu voikastike, yhdistelmä, jota näkee monissa ravintoloissa. Syvänvihreä öljy luo hienon efektin ja rikkoo kastikkeen rakenteen hämmästyttävän kauniisti.

Kalan kypsentäminen jäähtyvässä liemessä on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kuhafileet ruskistetussa voissa ja tilliöljyllä leikattu voikastike

Ainekset

4
kuhafileetä
1
sitruuna
1
tl
suolaa
100
g
voita
Tilliöljy
1
ruukku
tilliä
3
dl
rypsiöljyä
Voikastike
1
salottisipuli
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
ruokokidesokeria
1
rkl
omenaviinietikkaa
3
dl
valkoviiniä
1
dl
kuohukermaa
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee ensin tilliöljy. Soseuta tilliä ja öljyä tehosekoittimessa täydellä teholla 4–6 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Tilliöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.
  2. Poista fileistä ruodot pinseteillä tai leikkaa v-viilto ruotorivin molemmin puolin
  3. Laita 100 g voita kattilaan tai paistinpannuun ja anna ruskistua miedolla lämmöllä, kunnes tuoksu on pähkinäinen. Sammuta liesi ja anna voin jäähtyä 10 minuuttia. Laita kuhafileet kuumaan voihin ja anna kalan kypsyä jäähtyvässä voissa 5–10 minuuttia. Kala on kypsää, kun se lohkeaa helposti.
  4. Tee voikastike kalan kypsyessä. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa noin 1 minuutti. Lisää viinietikka ja viini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä puolet, tähän menee noin 5 minuuttia. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja lisää kerma. Keitä seosta miedolla lämmöllä 1–2 minuuttia. Kuutioi voi ja lisää se pienissä erissä koko ajan vispilällä vatkaten, kunnes kastike on kuohkeaa.
  5. Laita kypsät kuhafileet lautasille ja hiillosta halutessasi kalan pinta polttimella. Pyöräytä noin desi tilliöljyä kastikkeeseen ja lusikoi kastike kuhafileiden ympärille.
  6. Koristele tillinoksilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Cashewpähkinät soseutuvat öljyn kanssa ihanan kermaiseksi kastikkeeksi pastalle. Helppo vegaaninen pasta on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cashew-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
suolaa/2 l vettä
150
g
herneitä
1
sitruuna
150
g
cashewpähkinöitä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata pakasteherneet siivilässä viileän juoksevan veden alla.

  2. Purista sitruunasta mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon herneet, pähkinät, öljy ja suola. Surauta kastike tasaiseksi, hieman karheaksi tahnaksi.

  3. Ota noin 1 dl pastavettä talteen. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Sekoita kastike kuumaan pastaan. Halutessasi ohenna kastiketta pastan keitinvedellä.

Kommentit (0)