Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Pastat ja risotot
8:00 | 19.1.2022

Simpukkapasta carbonaran tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Carbonara-henkisessä pastassa käytetään valmiiksi pestyjä, patavalmiita simpukoita. Ruokaan tulee makua ja rakennetta simpukoiden ja pastan keitinliemistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Simpukkapasta carbonaran tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
tuoreita, patavalmiita sinisimpukoita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
1½
dl
valkoviiniä
3
persiljanoksaa
1½
dl
vettä
Lisäksi
400
g
spagettia
1+1
dl
parmesaanijuustoa raasteena
2
keltuaista
1
dl
simpukoiden keitinlientä
1
dl
pastan keitinvettä
½
tl
mustapippuria
1–2
tl
sormisuolaa

Vaiheet

  1. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä ja heitä rikkoutuneet yksilöt pois. Napauta avoinna olevia simpukoita pöytää vasten. Heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista niitä voissa, laakeassa kattilassa pari minuuttia. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää persiljanoksat ja vesi, ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kaada simpukat kattilaan ja anna kypsyä kuumimmalla teholla kansi kiinni 4–5 minuuttia. Nosta simpukat reikäkauhalla jäähtymään laakeaan kulhoon. Poista kiinni jääneet simpukat. Jätä liemi liedelle ja pidä se kuumana matalalla lämmöllä. Irrota simpukoista lihat talteen.

  3. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä).

  4. Raasta parmesaani. Riko keltuaiset kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada kuumaa simpukkalientä ja pastan keitinvettä keltuaisten joukkoon. Lisää desi parmesaania sekoittaen. Kaada seos kuuman pastan joukkoon, lisää mausteet sekä simpukoiden lihat ja sekoita. Tarjoa loppu parmesaani pastan pinnalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Pastatehdas
päivän katiska
simpukkapasta
sinisimpukat
Carbonara

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini