Laita pasta kiehumaan ja kokkaa kastike ruotsalaisen katkarapusalaatin aineksista.
Skagenrörapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori katkaravut. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa hetki. Lisää ravut ja paista ne melkein kypsiksi, noin 2 minuuttia. Kaada viini ja kerma pannuun. Kiehauta ja säädä liesi keskilämmölle. Keitä noin 2 minuuttia. Mausta kastike suolalla, pippurilla sekä sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.
- Yhdistä pasta, katkarapukastike ja pinaatti. Hienonna ruohosipuli ja lisää pastaan. Viimeistele raastetulla parmesaanilla ja mädillä.
Vinkki! Käytä pastaan jättikatkaravunpyrstöjä tai jokiravunpyrstöjä. Myös itse kuoritut pienet katkaravut sopivat hyvin pastaan.
Eikö noista katkaravuista tule sitkeitä, kun ne keitetään? Itse lisäisin ne vasta lopuksi valmiiseen kastikkeeseen kuumenemaan.
Kiitos kommentista, kypsät ravut kannattaa lisätä loppuvaiheessa, mutta tässä reseptissä käytetään raakoja jättikatkarapuja, jotka kypsennetään parin minuutin keittämisellä. Jos pastan haluaa tehdä kypsistä ravuista, voi siis lisätä ne vasta lopuksi.