Tämä herkullinen salaatti syntyy käden käänteessä.
Tonnikala on Suomen suosituinta kalaruokaa heti kasvatetun lohen ja kirjolohen jälkeen. Monet tonnikalakannat ovat ylikalastettuja tai niiden kalastuspaine on kestävyyden rajoilla. Silti tonnikalaakin voi syödä vastuullisesti esimerkiksi valitsemalla MSC-sertifioidun tuotteen. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min
Helppo
Portugalilainen tonnikalasalaatti
Ainesosat
Salaatti
1
prk
MSC-sertifioitua tonnikalaa
1
prk
kikherneitä
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
Kourallinen kirsikkatomaatteja
reilu kourallinen villisalaattia tai tuoreita yrttejä
Kastike
2
rkl
sitruunan mehua
½
tl
kuivattua oreganoa
reilu loraus hyvää oliiviöljyä
1
dl
silputtua korianteria
1
tl
hunajaa
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Vaiheet
Tee ensin salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Valuta sitten kikherneet lävikössä. Puolita kirsikkatomaatit ja silppua sipulit. Sekoita kulhossa tonnikala, kikherneet, sipulit ja tomaatit. Lisää salaatti ja kääntele joukkoon kastike.