Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Salaatit
Arjen nopeat
21:59 | 31.3.2015

Savukalaa ja lehtikaalisalaattia

Lisää omaan keittokirjaan
Teemu Leminen on lisännyt 38 reseptiä

Tämän helpon kalasalaatin voi syödä haaleana tai kylmänä.

Meillä(kin) yritetään syödä vähän enemmän kasviksia. Lehtikaali on siitä kiva, että se on aika maukasta ja siinä riittää myös pureskeltavaa. Ja kun lehtikaalin wokkaa nopeasti, sen maku syvenee ja rakenne kohenee.

Kun lehtikaaliin yhdistää pinaattia, voitaneen puhua jo terveysruuasta. Porkkana tuo annokselle väriä ja on niin ikään ymmärtääkseni terveellistä.

Tähän voinee käyttää mitä tahansa kalaa, savusiika ainakin toimi hyvin. Kananmuna ja kala ovat tunnetusti hyvä pari, joten munaa ei kannata passata.

Soosi raikastaa annoksen! Kannattaa testata myös dippinä!

PS. Sori taas jäätävästä kuvasta! Meillä ei koskaan ehditä syödä luonnonvalon aikaan ja nälkä on aina niin kova, ettei koristelua ehdi edes ajatella ennen kuin annos on jo tuhottu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min
Helppo

Savukalaa ja lehtikaalisalaattia

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
savukalaa (itse käytin siikaa)
2
kananmunaa
1
pss
lehtikaalia
1
porkkana
100
g
babypinaattia
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
1
rkl
seesaminsiemeniä
limen mehua
Piparjuurikastike
1/2
dl
ranskankermaa/kermaviiliä/jogurttia
1-2
rkl
piparjuurta raastettuna
limen mehua
suolaa
mustapippuria

Vaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia tai vähän alle.
  2. Kun munat kiehuvat, pilko lehtikaali pieniksi suikaleiksi. Kuumenna vähän oliiviöljyä pannussa. Lisää lehtikaali ja paistele viitisen minuuttia salaattiottimilla pyöritellen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  3. Leikkaa porkkana kuorimaveitsellä pitkiksi suikaleiksi. Lisää lehtikaalin joukkoon. Paista pari minuuttia.
  4. Lisää paistokseen babypinaatti. Paistele, kunnes pinaatti menee kasaan. Lisää seesaminsiemenet ja paista vielä minuutti. Mausta limen mehulla ja siirrä syrjään.
  5. Tee kastike. Raasta piparjuuri. Sekoita raaste ranskankermaan. Mausta limellä, suolalla ja pippurilla.
  6. Putsaa kala. Kuori kananmunat ja puolita ne. Kasaa lautaselle lehtikaalisalaattia kananmunanpuolikkaat ja kalapalat. Roiski päälle kastiketta.
Tilaa Glorian ruoka & viini
salaatti
Savukala
lehtikaali

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Perinteinen hernekeitto

Suppispasteijat

Kaura-kaakaopatukat

Mätipasta

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini