Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Säilötyillä savumuikuilla kruunattuun salaattiin nostetaan päälle uppomuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maalaissalaatti savumuikusta

Ainekset

200
g
vihreitä tai keltaisia pitkiä papuja
8
retiisiä
8
kirsikkatomaattia
1
l
sekasalaattia (esim. rucolaa, nuorta lehtikaalia ja romainea)
1-2
prk (n. 200-400 g)
savumuikkuja
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paahdetut perunat (ks. ohje alhaalla).
  2. Puhdista pavut ja poista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään.
  3. Mittaa kastikkeen aineet tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Viipaloi retiisit ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Siirrä salaatti, retiisit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon valutettu savukala. Älä sekoita, ettei salaatti lötkisty.
  5. Laita kulhoon pavut ja paahdetut perunat. Sekoita kevyesti.
  6. Valmista uppomunat. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Riko munat omiin kuppeihinsa. Kun vesi on kiehahtanut, lisää siihen etikka ja suola. Anna veden porista keskilämmöllä. Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa esimerkiksi kauhalla. Liu'uta muna varovasti veteen. Pidä kuppi mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Siisti reunat tarvittaessa. Valmista kaikki munat samalla tavalla.
  7. Viimeistele salaatti uppomunilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Paahdetut varhaisperunat

Ainekset

8-12
pienehköä varhaisperunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(oksa rosmariinia tai timjamia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai lohko perunat halutessasi. Laita ne uunivuokaan. Kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. (Lisää yrtinoksa). Sekoita hyvin.
  3. Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.

Kommentit (1)

Muiluttaja

Minä kalastin muikkuni takapihan savilammesta. Muikut olivat jo kuolleita nikkelimyrkytyksen johdosta. Kotiruoka on parasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Makea meloni ja suolainen feta mahtuvat hyvässä sovussa samalle lautaselle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-fetasalaatti

Ainekset

2
oksaa rosmariinia
½
vesimeloni
1
chili
1
pkt (200 g)
fetaa
4
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
KASTIKE
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
2
rkl
hunajaa
2
rkl
unikonsiemeniä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
LISÄKSI
syötäviä kukkia, kuten krassia tai kehäkukkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele yrtit ja painele kuivaksi talouspaperilla. Irrota lehdet. Hienonna chili.

  2. Kuori meloni ja pilko hedelmä isoiksi paloiksi. Kuutioi feta. Valuta ja kuivaa kaprikset.

  3. Aseta feta- ja melonipalat tarjoiluvadille.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.

  5. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä hetki. Lisää kaprikset ja yrtit. Lisää paistos vadille juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kukkasin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Tabboulleh on raikkaan yrttinen mutta ruokaisa salaatti, joka tehdään perinteisesti kuskusista. Terveellisempi ja proteiinipitoisempi versio syntyy käyttämällä viljana kvinoaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tabboulleh-salaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
5
dl
vettä
2
dl
persiljaa
2
dl
minttua
1
dl
tilliä
1
iso tomaatti
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
makea sipuli
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
kurkku
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoaa tiheässä siivilässä kylmän veden alla. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä kvinoaa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi, huuhtele ja valuta hetki.

  2. Hienonna persilja, minttu ja tilli. Halkaise tomaatti ja raasta puolikkaat raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää yrtit. Hienonna valkosipuli ja sipuli ja lisää ne joukkoon. Lisää vielä keitetty kvinoa ja sekoita hyvin.

  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Pilko kurkku. Sekoita suola ja pippuri öljyn sekaan. Sekoita tomaatit, kurkut ja kastike salaattiin.

  4. Anna maustua kylmässä tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan lounaaksi tai grillatun lihan lisukkeena.