Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 343 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Onko helppoa ja terveellistä pikaruokaa olemassa? Kyllä! Tässä se on: maukas ja terveellinen ateria neljälle hengelle vartissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pikapaistettu seesamilohi ja avokadosalaatti

Ainekset

4
kpl
ruodotonta lohifileetä (á 125g)
1/2
tl
suolaa
reilu ripaus vastajauhettua mustapippuria
1
rkl
öljyä paistamiseen
Seesamikastike
2
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
2
rkl
seesamiöljyä tai neutraalia rypsiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
(gluteenitonta) soijakastiketta
2
rkl
silputtua tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
Sitrus-avokadosalaatti
1
kpl
verigreippi
2
kpl
appelsiinia
1
kpl
kypsä avokado
1
kpl
jääsalaatti
1
kpl
ruukku rucolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin sitrus-avokadosalaatti. Poista verigreipistä ja appelsiineista terävällä veitsellä kuoret ja uloin valkoinen kerros. Irrota hedelmälohkot terävällä veitsellä irti sisemmistä kalvoistaan.
  2. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Viipaloi malto ja yhdistä se sitruslohkoihin tummumisen estämiseksi. Huuhtele salaatit tarvittaessa. Yhdistä vihersalaatti sekä avokado-sitrusseos.
  3. Yhdistä seesamikastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paista lohi nopeasti öljyssä, kuumassa pannussa. Halutessasi voit jättää lohen sisältä hieman punertavaksi.
  5. Tarjoa lohi heti seesamikastikkeella valeltuna sekä raikkaan sitrus-avokadosalaatin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Hiillosta siika savuavan kuumassa valurautapannussa suolan päällä. Peston salaisuus piilee kurpitsansiemenöljyssä ja paahdetuissa pistaaseissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hiillostettu siika ja sitruunamelissapesto

Ainekset

4
nahallista siikafileetä (suomustettua)
2–3
rkl
hiillostamiseen
Sitruunamelissapesto
dl + 2 rkl
kuorittuja pistaaseja
2
ruukkua
sitruunamelissaa
1
dl
kurpitsansiemenöljyä
n. ½
dl
auringonkukka- tai rypsiöljyä
½
tl
sitruunaruohotahnaa (Spice Up)
¾
tl
suolaa
Paadettu kukkakaali
n. 1
kg
valkoista tai vihreää kukkakaalia
3
isoa valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pesto. Paahda pistaaseja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Kaada pistaasit pois pannusta ja anna jäähtyä. Ota 2 rkl erikseen, rouhi ne veitsellä karkeaksi ja säästä annosten koristeluun.

  2. Laita loput pistaasit tehosekoittimeen. Lisää sitruunamelissan lehdet, rouhi tasaiseksi ja valuta koneen käydessä kurpitsansiemenöljy ja auringonkukkaöljyä ohuena nauhana seokseen, kunnes se on kastikemaisen notkeaa. Lisää lopuksi sitruunaruohotahna ja suola.

  3. Taputtele siikafileet kuiviksi talouspaperilla ja nypi tarvittaessa ruodot pois pihdeillä.

  4. Kuumenna valurautapannu erittäin kuumaksi ja ripottele suola pannuun. Laita kalat pannuun nahkapuoli alaspäin ja hiillosta, kunnes nahka on kauniin ruskea, noin 3 minuuttia. Käännä ja paahda noin 3 minuuttia. Pidä kalat lämpiminä.

  5. Viipaloi kukkakaali. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia öljyssä isossa kasarissa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit ja paista välillä käännellen muutama minuutti, kunnes palat ovat napakan pehmeitä ja osittain ruskistuneita.

  6. Tarjoa siika peston ja kukkakaalin kanssa. Viimeistele rouhitulla pistaasilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Misomarinadiin upotettu lohi maistuu paistettuna ihanalta rapeiden kesäkasvisten seurassa. Voit käyttää kesäkasvisvokkiin mitä tahansa saatavilla olevia kasviksia. Alkukesällä vokissa maistuvat parsat ja retiisit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi ja kesäkasvisvokki

Ainekset

3
lohifileetä (yhteensä noin 450 g)
Misomarinadi
tl
(tummaa) misoa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
tl
vettä
Paistamiseen
öljyä
Kesäkasvisvokki
1
sipulia
4
valkosipulinkynttä
100
g
siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
150
g
vihreää parsaa
150
g
sokeriherneitä
1
ps (125 g)
retiisejä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita misomarinadin ainekset keskenään ja kääntele huolella lohifileisiin. Anna maustua puolisen tuntia.

  2. Valmistele sillä aikaa kasvisvokki. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele parsat ja viipaloi retiisit. (Puoli tarvittaessa isoimmat siitakesienet.)

  3. Paista lohifileet pannulla öljyssä kypsäksi 6–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeilevaa.

  4. Kuumenna öljy toisella paistinpannulla ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää loput kasvikset ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita riisiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa. Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki misolohen kanssa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Täytä nieriä limetillä, parsalla ja varhaiskaalilla ja grillaa kesän mehevin kala. Muista laittaa labneh valumaan jo valmistusta edeltävänä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min + labneh 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty grillinieriä, yrttiperunat ja labneh

Ainekset

1
perattu nieriä (n. 1½ kg)
2
limettiä
1
tl + ½ tl
suolaa
1
nippu
parsaa
1
varhaiskaali
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Yrttiperunat
1
kg
varhaisperunoita
1
dl
yrttejä hienonnettuna (basilikaa, tilliä ja lehtipersiljaa)
½
dl
öljyä
½
dl
sitruunanmehua
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Ruohosipulilabneh
5
dl
turkkilaista jogurttia
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin valmistus päivää ennen kalan valmistusta päivänä. Pane jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään. Peitä kelmulla, pane päälle kevyt paino ja nosta reunalliseen vuokaan. Laita jääkaappiin ja anna valua 12 tuntia.

  2. Kumoa tiivistynyt jogurtti kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin.

  3. Marinoi perunat. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise perunat ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki perunoiden aineet kulhossa.

  4. Pyyhi nieriä talouspaperilla ja laita öljyttyyn foliovuokaan tai leivinpaperille uunipellille. Hiero 1 tl suolaa kalan pintaan ja vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalan pintaan. Pese ja viipaloi limetit, työnnä viipaleita viiltoihin ja kalan vatsaan.

  5. Viipaloi kaali. Poista parsojen puumainen tyvi ja pilko varret 2–3 osaan. Paista kaalia ja parsaa öljyssä pannussa pari minuuttia. Mausta suolalla. Täytä kala seoksella.

  6. Grillaa kalaa kohtalaisella lämmöllä kuvun alla tai paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa yrttiperunoiden ja labnehin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Keitto, salaatti vai taideteos? Vähän kaikkia ja täynnä kesän odotusta. Kesäkeiton kaltaiseen salaattiin tiivistyvät suven suloiset maut: varhaisperunat, herneet, mansikat ja piimä-kurkkuliemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäsalaatti piimäliemessä

Ainekset

n. 20
varhaisperunaa
4
naattiporkkanaa
2
avomaankurkkua
1
nippu
retiisiä
1
rs (500 g)
mansikoita
1
l
herneitä
1
rs (20 kpl)
syötäviä orvokkeja
Liemi
2
avomaankurkkua
2
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee liemi. Kuori ja kuutioi kurkut. Soseuta liemen aineet sauvasekoittimella ja siivilöi.

  2. Pese perunat ja porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (1 tl suolaa/2 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja leikkaa haarukkapaloiksi.

  3. Viipaloi kurkut, retiisit ja mansikat. Avaa herneenpalot.

  4. Laita vihannekset kulhoihin ja koristele kukkasin. Soseuta liemi vielä vaahtomaiseksi ja kaada kulhoon juuri ennen ruokailua.

 

Kommentit (0)