Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.

Tämä helppo ja nopea wrappi sopii niin kevyeksi lounaaksi kuin tarjottavaksi illanistujaisiin. Maukas savulohi ja pehmeä raejuusto-avokadotahna kääräistään rapean salaatin sisään. Tuoreet vihannekset sekä pikantti sriracha-kastike raikastavat kokonaisuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Salaatti-savulohiwrap

Ainekset

8
isolehtisen salaatin lehteä (esim. iso kerä jäävuorisalaattia)
raejuusto-avokadotahnaa (ohje vieressä)
500
g
savustettua lohta
1
punasipuli
1
pieni
kurkku
2
punaista paprikaa
½
dl
sriracha-kastiketta
Raejuusto-avokadotahna:
½
prk
Arla RAE (a´400 g) Laktoositonta raejuustoa
2
avokadoa
1
limen mehu
¼
puntti korianteria
ripaus mustapippuria ja suolaa

Työvaiheet

Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet veteen ja jääkaappiin odottamaan, jotta niistä lähtee suurin kitkeryys. Leikkaa myös kurkusta ja paprikasta ohuita ja pitkiä suikaleita.

Valmista raejuusto-avokadotahna. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisukset syvään astiaan. Lisää Arla RAE Laktoositon raejuusto, limen mehu ja korianteri. Survo sauvasekoittimella ainekset yhteen, kunnes massa on tahnamainen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kasaa wrapit levittämällä pestyjen ja kuivattujen salaatinlehtien päälle reilu ruokalusikallinen raejuusto-avokadotahnaa siten, että reunat jäävät tyhjiksi. Lisää tahnan päälle savulohi, kurkku-, paprika- ja punasipulisuikaleet sekä sriracha-kastiketta oman maun mukaan.

Taittele wrapit kääntämällä alareuna ensin keskiosaa kohti, jonka jälkeen rullaa wrappi valmiiksi. Käytä rullien tukena tarvittaessa cocktailtikkuja.

Laita wrapit tarjolle sellaisenaan tai leikkaa veitsellä yläosasta pieni viisto pala pois. Voit myös tehdä wrapeista pienempiä puolittamalla ne viistosti.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhdistä pohjoisten vesien pullukat silakat ja Provencen rantojen värikkäät vihannekset. Tämä silakkalaatikko päihittää mehevyydellään kaikki aiemmin maistamasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen silakkalaatikko

Ainekset

400
g
silakkafileitä
½ + ½
tl
suolaa
noin ¼
tl
mustapippuria myllystä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
4
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
2
pihvitomaattia
½ + ½
dl
oliiviöljyä
¼–½
ruukkua
tuoretta timjamia
1
sitruunan mehu
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista silakoista selkäruodot ja laita fileet isolle lautaselle. Ripottele niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprika noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Viipaloi tomaatit.
  3. Kuumenna ½ dl öljyä pannussa ja paista paprikoita ja munakoisoa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Ripota niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria ja siirrä talouspaperille valumaan. Paista sipulirenkaat öljyssä nopeasti molemmin puolin.
  4. Hienonna timjami. Lado silakat, vihannekset ja timjami vuorotellen uunivuokaan. Lisää sitruunamehu ja öljy vuokaan. Ripottele korppujauhot pinnalle. Paista uunissa 20–30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhden pannun haukiruoka. Paista ensin kala ja keitä sitten kastike samassa pannussa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu haukifilee ja veriappelsiinikastike

Ainekset

600
g
haukifileetä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua persiljaa
2
rkl
voita
2
rkl
kapriksia
2
dl
kermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
kalaliemikuutiota
1
veriappelsiini
¼
ruukkua
ruohosipulia
1
ps (300 g)
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Aseta filee kalan kylki lautaa vasten. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan y-ruotorivin vierestä, veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella ja poista ruodot.
  2. Sekoita jauhot, suola ja kuivattu persilja lautasella ja jauhota fileet seoksessa. Paista kala voissa pannussa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi, 2–3 minuuttia/puoli. Siirrä lautaselle ja peitä foliolla.
  3. Paista kapriksia samassa pannussa muutama sekunti, lisää kerma ja sinappi, murenna liemikuutio joukkoon. Keitä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Purista appelsiinin mehu ja hienonna ruohosipuli. Vispaa mehu kastikkeeseen. Lisää kalat, pavut ja ruohosipuli. Anna hautua vielä 3–5 minuuttia, kunnes pavut sulavat. Tarjoa heti.

Kommentit (0)