
Vihreään perunasalaattiin pilkotaan tilliä, korianteria, limeä, kurkkua ja kevätsipulia. Makuisan salaatin kaveriksi paistetaan siikafileitä.
Vihreä perunasalaatti ja paistetut siikafileet
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kurkku kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon, lisää 1 tl suolaa ja jätä huoneenlämpöön itkettymään 30 minuutiksi.
- Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta perunat, peitä keittiöliinalla ja anna jäähtyä hetki.
- Tee kastike. Purista limetin mehu ja hienonna tilli ja korianteri. Soseuta kastikkeen aineet sauvasekoittimella.
- Valuta kurkut siivilässä ja kaada takaisin kulhoon.
- Hienonna kevätsipulit ja ½ ruukku tilliä. Litistä perunat kevyesti esimerkiksi kauhan kuperalla puolella. Sekoita kevätsipulit, tilli, perunat ja kastike kurkkujen joukkoon.
- Kuivaa siikafileet tarvittaessa talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Sulata voi pannussa, lisää fileet pannuun nahkapuoli alaspäin. Anna paistua liikuttelematta pari minuuttia, kunnes filee alkaa vaaleta reunoilta. Käännä ja paista noin 1 minuutti. Tarjoa heti perunasalaatin kanssa.