Nakkaa katkat kastikkeeseen vasta kun se on valmista.
Katkarapumuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ravut. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä öljyssä 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota 2–3 minuuttia. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pannuun, lisää myös vaniljatangon puolikkaat. Hienonna chili (poista siemenet, jos haluat miedomman maun) ja lisää pannuun. Kuullota 2–3 minuuttia.
- Lisää viini ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää kerma ja hauduta noin 5 minuuttia.
- Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike kokoajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa ja nosta pois liedeltä.
- Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku ½ cm:n paksuisiksi, katkaravun muotoisiksi paloiksi. Poista tomaateista kannat ja siemenet ja kuutioi tomaatit.
- Poista vaniljatanko kastikkeesta. Raasta appelsiinin kuori joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää kurkun- ja tomaatinpalat. Purista ravuista neste huolellisesti ja sekoita täytteeseen.
- Tarjoa lämmin muhennos sikurinlehdiltä tai sellaisenaan esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.