
Nakkaa katkat kastikkeeseen vasta kun se on valmista.
Katkaravuilla täytetyt sikurisalaatit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee katkarapumuhennos.
- Käsittele sikurit muhennoksen valmistuksen lomassa. Irrota sikureista 6 lehteä jokaiselle ruokailijalle. Voitele salaatinlehdet öljyllä ja mausta suolalla. Laita lehdet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille odottamaan.
- Lämmitä salaatinlehdet nopeasti uunissa, noin 1 minuutti. Halkaise appelsiini ja pirskota mehua lehdille.
- Täytä lehdet katkarapumuhennoksella. Poista chileistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Hienonna korianteri. Ripottele chili ja korianteri täytetyille lehdille ja tarjoa heti.
Katkarapumuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ravut. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä öljyssä 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota 2–3 minuuttia. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pannuun, lisää myös vaniljatangon puolikkaat. Hienonna chili (poista siemenet, jos haluat miedomman maun) ja lisää pannuun. Kuullota 2–3 minuuttia.
- Lisää viini ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää kerma ja hauduta noin 5 minuuttia.
- Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike kokoajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa ja nosta pois liedeltä.
- Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku ½ cm:n paksuisiksi, katkaravun muotoisiksi paloiksi. Poista tomaateista kannat ja siemenet ja kuutioi tomaatit.
- Poista vaniljatanko kastikkeesta. Raasta appelsiinin kuori joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää kurkun- ja tomaatinpalat. Purista ravuista neste huolellisesti ja sekoita täytteeseen.
- Tarjoa lämmin muhennos sikurinlehdiltä tai sellaisenaan esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.