Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Salaatit
Juhli ja nauti
14:32 | 14.1.2016

Katkaravuilla täytetyt sikurisalaatit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Nakkaa katkat kastikkeeseen vasta kun se on valmista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea

Katkaravuilla täytetyt sikurisalaatit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
sikurisalaattia eli endiiviä
katkarapumuhennosta (ks. ohje alhaalla)
1
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1
appelsiinin mehu
1
punainen chili
1
keltainen chili
1
ruukku
korianteria

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee katkarapumuhennos.
  2. Käsittele sikurit muhennoksen valmistuksen lomassa. Irrota sikureista 6 lehteä jokaiselle ruokailijalle. Voitele salaatinlehdet öljyllä ja mausta suolalla. Laita lehdet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille odottamaan.
  3. Lämmitä salaatinlehdet nopeasti uunissa, noin 1 minuutti. Halkaise appelsiini ja pirskota mehua lehdille.
  4. Täytä lehdet katkarapumuhennoksella. Poista chileistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Hienonna korianteri. Ripottele chili ja korianteri täytetyille lehdille ja tarjoa heti.

Katkarapumuhennos

Ainesosat

500
g
kuorittuja katkarapuja
2
salottisipulia
2
porkkanaa
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
vaniljatanko
1
punainen chili
2
dl
valkoviiniä
4
dl
kuohukermaa
2
rkl
maissitärkkelysjauhoa
4
tomaattia
1
kurkku
1/2
(luomu)appelsiinin kuori
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Sulata ravut. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä öljyssä 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota 2–3 minuuttia. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pannuun, lisää myös vaniljatangon puolikkaat. Hienonna chili (poista siemenet, jos haluat miedomman maun) ja lisää pannuun. Kuullota 2–3 minuuttia.
  2. Lisää viini ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää kerma ja hauduta noin 5 minuuttia.
  3. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike kokoajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa ja nosta pois liedeltä.
  4. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku ½ cm:n paksuisiksi, katkaravun muotoisiksi paloiksi. Poista tomaateista kannat ja siemenet ja kuutioi tomaatit.
  5. Poista vaniljatanko kastikkeesta. Raasta appelsiinin kuori joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää kurkun- ja tomaatinpalat. Purista ravuista neste huolellisesti ja sekoita täytteeseen.
  6. Tarjoa lämmin muhennos sikurinlehdiltä tai sellaisenaan esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Katkarapu
sikurisalaatti
Endiivi
Katkaravuilla täytetyt sikurisalaatit
Viikonloppubistro
Päivän katiska
Kevyet & salaatit
30 minuuttia

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Nyhtökana

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini