
Salaatti ja paistettuja ahvenia
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta noin 1 ½ l vettä kattilassa. Puhdista ruusukaalit ja poista tarvittaessa 1–2 päällimmäistä lehtikerrosta. Nosta ruusukaalit kiehumaan ja keitä 5 minuuttia. Kaada ne lävikköön.
- Kuutioi saaristolaisleipäviipaleet noin parin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista leipäpaloja kuumalla pannulla 3–4 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet hieman.
- Viipaloi kurkku. Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.
- Nostele salaatinlehdet vadille. Sekoita joukkoon paistetut leipäkuutiot, ruusukaalit, kurkku, punasipuli ja puolukat.
- Tee vinaigrette. Mittaa korkeaan kulhoon puolukat. Lisää sokeri, öljy ja viinietikkaa. Soseuta sauvasekoittimella.
- Kuumenna nokare voita paistinpannulla. Lado pannulle ahvenfileet. Paista 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Ripottele kalafileille suolaa. Pese ja raasta sitruunankuori ja ripottele kalafileiden päälle.
- Nostele ahvenfileet salaatin päälle. Kaada päälle muutama ruokalusikallinen puolukkavinaigrettea. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen.