Katkarapusalaatti tuo yhteen herkullisia ja raikkaita Aasian makuja!
Aasialainen katkarapusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin kastike. Viipaloi chili. Poista siemenet halutessasi. Purista limettimehu. Yhdistä chili, sokeri, limettimehu ja kalakastike. Laita hetkeksi sivuun.
-
Leikkaa pomelo kalvottomiksi lohkoiksi. Murra lohkot pienemmiksi paloiksi.
-
Kuori ja viipaloi sipuli. Laita se maustumaan limettimehuun siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
-
Paahda kookoslastuihin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta lastuja. Murskaa suolapähkinät.
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Lämmitä öljy pannussa. Lisää valkosipulit ja chili. Paista hetki. Lisää ravut ja paista ne kypsiksi.
-
Yhdistä ravut, pomelot, sipuli nesteineen ja kastike. Viimeistele yrteillä, kookoslastuilla ja pähkinöillä. Koristele halutessasi limettiviipaleilla.
Vinkki Lisää salaattiin halutessasi kasviksia ohuina paloina, kuten porkkanaa, retiisiä tai kurkkua.