Hae perinteiseen rosolliin uutta makua silkkitieltä! Anna porkkanoiden marinoitua ihanan mausteisiksi, sekoita kastike hummuksesta ja turkkilaisesta jogurtista ja tarjoa koko komeus rapeiden pitaleipätikkujen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Hummusrosolli
Ainesosat
2
suolakurkkua
3–4
etikkapunajuurta
1
matjessillifilee
½
prk (à 400/280 g)
säilykeherneitä
½
punasipuli
Marinoidut porkkanat
2
porkkanaa
1
rkl
hienonnettua persiljaa
½
sitruunan mehu
1
tl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
jauhettua neilikkaa
¼
tl
jauhettua cayennepippuria
Hummusjogurtti
4
dl
turkkilaista jogurttia
200
g
hummusta
Pitaleipätikut
3
esipaistettua pitaleipää
2
tl
oliiviöljyä
½
tl
yrttisuolaa
Vaiheet
- Tee ensin marinoidut porkkanat. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Yhdistä kaikki ainekset ja jätä marinoitumaan.
- Sekoita turkkilainen jogurtti ja hummus keskenään.
- Kuutioi suolakurkut ja punajuuret. Leikkaa sillifilee ohuiksi suikaleiksi. Valuta herneet. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pitaleivät tikuiksi ja levitä ne leivinpaperille. Sivele ne oliiviöljyllä ja mausta yrttisuolalla. Paahda uunin keskiosassa 3–4 minuuttia tai kunnes leipätikut ovat rapeita.
- Pyöräytä hummusjogurtti lusikalla tarjoilulautaselle. Asettele suolakurkut, punajuuret, silli, herneet, punasipuli ja porkkanat sektoreittain dipin päälle. Tarjoa rapeiden pitaleipätikkujen kera.