Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Salaatit
15:03 | 14.4.2014

Paistetut kampasimpukat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Anna Huovinen

Kevään upeimman alkusalaatin teet parsasta, pavuista, sokeriherneistä ja versoista. Klassiset, lempeät maut herättelevät aterian alkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Keskivaikea

Paistetut kampasimpukat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8
kampasimpukkaa
2
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Aloita salaatin valmistaminen parsa-papu-salaatista (ks. ohje).
  2. Kuivaa kampasimpukat huolellisesti talouspaperilla. Sivele simpukat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista simpukoita kuumassa pannussa 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  3. Asettele simpukat salaatille.

Parsa-papusalaatti

Ainesosat

1
nippu
(450 g) parsaa
100
g
vihreitä papuja
2
dl
sokeriherneenpalkoja
2
dl
(mini)herneitä
1
prk
(285 g) valkopapuja (esim. GoGreen)
4
rkl
kuorellisia manteleita
100
g
herneenversoja
Lisäksi
50
g
parmesaanijuustoa
pieni
pala
tuoretta piparjuurta
1
(luomu)sitruuna
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Pese parsat. Poista varren puiseva osa leikkaamalla tai taittamalla. Kuori parsat, jos kuori tuntuu paksulta, Paloittele parsat 2–3 osaan. Keitä paloja suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) noin 3 minuuttia. Nosta parsat pois vedestä esimerkiksi reikäkauhalla. Säästä keitinvesi.
  2. Leikkaa vihreistä pavuista päät pois ja puolita pavut. Keitä papuja sekä mini- ja sokeriherneitä 2–3 minuuttia. Valuta heti, jotta pavut eivät kypsy liikaa. Valuta ja huuhtele valkopavut. Yhdistä parsat, pavut ja herneet.
  3. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota muutama manteli sivuun ja hienonna loput. Lisää mantelirouhe ja herneenversot salaattiin. Sekoita varovasti.
  4. Paista kampasimpukat (ks. ohje).
  5. Jaa papusalaatti lautasille. Nostele kampasimpukat päälle. Vuole kuorimaveitsellä parmesaania ja raasta hieman piparjuurta salaatin pinnalle. Tarjoa heti sitruunalohkojen ja oliiviöljyn kanssa.

Vinkki! Salaatin kastikkeeksi sopii myös pähkinäiseksi paahdettu voisula.

Tilaa Glorian ruoka & viini
salaatti
Parsa
papu
parmesaani
kampasimpukat
Manteli
Sokeriherne
Piparjuuri
Mia: Blanco
Viikonloppubistro
Päivän katiska
Pääsiäinen

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini